Adana'nın Pozantı ilçesinde teröristlerin ilçe emniyet müdürlüğü binasına düzenlediği saldırıda polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar şehit oldu. Şehit polis memurlarından Serdar Kazar'ın (26) 2009-2012 yılları arasında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliğinde görev yaptığı mesleğe 7 yıl önce başladığı, geçen yıl görev yaptığı Şırnak'tan Adana'ya tayin edildiği öğrenildi.
Olay, gece saat 02.35'de meydana gelmiş, bir grup PKK'lı, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırmıştı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar şehit düşmüştü.
Kazar'ın şehit düşmesinin ardından Adana'daki evinde üzüntü hakim. Kazar'ın Serinevler Mahallesi'ndeki evine sağlık ekipleriyle gelen yetkililer, aileye haberi verdi. Şehidin iki katlı evine büyük Türk bayrağı asıldı. Komşuları ve yakınları, eve gelerek aileye başsağlığı diledi. Fenalaşan şehidin annesi Hatun Kazar'a ambulansta bir süre müdahale edildi. Üç kardeşin en büyüğü olan Kazar'ın günü birlik Pozantı'ya gidip geldiği belirtildi. Bu arada saldırıda şehit olan polis memurları Kazar ve İsa İpek için Adana Valiliği önünde tören düzenleneceği bildirildi.