Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’nde bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir banka şubesi önünde meydana gelen olayda sivil kıyafetle çarşıya çıkan Piyade Astsubay Ziya Sarpkaya teröristler ateş açtığı sonucu şehit düşmüştü. Şehidin Bolu Göynük’te yaşayan ailesinin evine olduğu gibi bir ateşte Düzce’deki akrabalarının içine düştü. şehit Sarpkaya’nın Düzce’de yaşayan Halası Fatma Kayahan ile Eniştesi Mehmet Kayahan’da haberi alınca yıkıldı.

EVİN TEK OĞLUYDU
Sarpkaya, uzman çavuş olmadan önce yaz aylarında Düzce'de Adliye Sarayı karşısında lokantası bulunan eniştesi Mehmet Kayahan’ın yanına ziyarete geldiği öğrenildi. Sarpkaya’nın şehit düşmesinin ardından Enişte Mehmet Kayahan şehidi anlattı. “2 buçuk 3 yıl önce Uzman Çavuş’tu. Astsubay olduktan sonra Hakkari Şemdinli’de görev yapıyordu. Biz son 3 gündür görüşüyorduk. Evin tek oğluydu. Her izine geldiğinden buraya yanımıza geliyordu.”

GAM YEMEZDİK!
Kayahan, Sarpkaya’nın şehit düştüğü haberini ilk aldıklarında neler hissettiğini anlattı. “Duyduğumuzda şok olduk. 26-27 yaşında bir delikanlıydı. Savaşa gidip ölseydi gam yemezdik. Fakat çapulcular yüzünden şehit düşmesi bizi çok üzdü. Vatan için her şey yapılır. Hepimiz canımızı veririz ama bu şekil vefat etmesi olmadı. Cenazesi yarın öğleye gelecekmiş.” dedi.

Kayahan son olarak Şehit Sarpkaya’nın yaşasaydı bir ay sonra izne geleceğini de sözlerine ekledi.

Haber:Y.SEVER