Öncü Tv’de dün akşam yayınlanan Özlem Yavuz ile Haftaya Bakış programının canlı yayın konuğu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü hasan Güven idi. Hasan Güven Kentsel Dönüşüm hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu, merak edilenleri cevapladı.

 

Öncelik vatandaşın yaşam hakkı

Kentsel dönüşümü öncelikle vatandaşın yaşam hakkının korunması olarak nitelendiren Güven, şehrin genel olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Kentsel Dönüşüm deprem, sel, eski püskü binalar, zayıf olan binaların dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi lazım. Asıl merkezinde can kaybının önlenmesi. Öncelikle vatandaşın yaşama hakkını korumak.”

Türkiye genelinde 35 ilde başlatılan Kentsel Dönüşüm hareketinin Düzce’de düzenlenen temsili törenle Hamidiye Mahallesi’nde bulunan eski erkek yetiştirme yurdunda başlatıldığını hatırlatan Güven, riskli binalar için vatandaşın izleyeceği yol hakkında bilgi verdi.

“Düzce’de kentsel dönüşüm orta hasarlılardan ibaret düşünülüyor. Vatandaş öncelikli olarak şüphelendiği binası için Bakanlıktan lisans almış kurumlara bir dilekçe ile başvuracak. Binanız riskli mi değil mi,lisanlı kuruluş tarafından tespit edilecek rapor hazırlanacak, hazırlanan raporlar çevre şehircilik müdürlüğü tarafından incelenecek komisyon binaların riskli olduğunu onaylarsa tapuda şerh koyulacak.”

“Gece yattığımızda ne kadar güvenli bir binada yaşıyoruz diyerek düşünmeli ve ona göre binamızın riskli olup olmadığına baktırmalıyız.” Diyen Güven,