Düzce'nin çehresini güzelleştirmeye yönelik beklenen adım geldi. Kent estetiği ve görsel kirliliğinin gündemde olduğu bu günlerde; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin görünümüne katkılar sağlayacak olan iki proje hakkında bilgiler verdi. Belediye meclis toplantısında meclis üyelerinin sorusu üzerine Küçüksu Parkı ve eski Düzce Lisesi alanı üzerine yapılması planlanan park projeleri ile ilgili konuşan Keleş, şunları söyledi:


Üstü nikah salonu, altı otopark


“Küçük su parkının yapım işini müstecirden aldık. Biz yapacağız. Üzerinden nikah salonu ve sosyal tesis olacak. Alt katı da otopark olacak. Düzce Lisesi'nin olduğu alanda da daha öncede söylediğim gibi roma çeşmesi olacak. Sağ tarafında da saat kulesi.”


Şehir Kimliği Çalıştayı


Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, önümüzdeki günlerde yapmayı planladıkları çalıştaydan bahsetti. Keleş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapmayı planladıkları “Şehir Kimliği Çalıştayı”nın 24 Ekim’de tanıtımını yapacaklarını açıkladı. Keleş çalıştayın ise 13 Kasım’da gerçekleştirileceğini söyledi.


Görsel kirliliğe çare aranacak

 

Yapılaşma dendiğinde “Estetikten çok uzak” eleştirilerinin yapıldığı Düzce'deki mimariyi daha iyi noktalara taşıması hedeflenen çalıştay ile görsel kirliliğe çare aranacak. Belediyenin ev sahipliğinde Düzce'de ilk kez yapılacak olan çalıştayda sorunlara bilimsel çözümler aranacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da destek vereceği çalıştayın Düzce'nin kanayan bir yarası olan yapılaşmaya neşter vurması bekleniyor. 1999 yılında iki büyük depremle yıkılan ilimizde aradan geçen 15 yıla karşın hala şehirleşmede önemli bir atılım yapılamadı. Deprem kalıntılarının yanı sıra binalarda görsel uyumsuzluk, reklam panoları, tabelalar ve çanakların çirkinliği ortada dururken düzenlenecek bu önemli çalıştayla Düzce'nin şehir kimliğine bürünmesi için izlenmesi gereken yol haritası çizilecek. İlgili tüm kesimlerin katılımıyla gerçekleşmesi planlanan çalıştayın bugüne kadar geçici olarak uygulanan çözümleri kalıcı hale getirerek gelişime katkı sağlaması umut ediliyor.

HABER; C.ÜSTÜNER