23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile Düzce 18 Temmuz şehir stadında düzenlenen program büyük ilgi gördü.
Vali Vekili Miktat Alan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Turan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Rektör vekili Prof. Dr. Mustafa Gezer, BARO Başkanı Ali Dilber başta olmak üzere tüm protokol mensupları, sivil toplum kuruluş başkanları, vatandaşlar, eğitimciler ve öğrenciler stadı adeta tıklım tıklım doldurdular.
Vali vekili, Garnizon Komutanı ve Beldeyi Başkanı tribünleri dolaşarak vatandaşların ve öğrencilerin bayramlarını kutladılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam eden programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer “bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 90. yıldönümüdür. Kutlu olsun. Devlet olma onurunu asırlara yayan ecdadımız; her milletten, her inanıştan ve her renkten insan topluluklarını şefkat merhamet ve adalet duygularıyla oluşturduğu çatısının altında 6 asır yaşatmıştır. Aziz milletimiz her sıkıntıya düştüğü dönemde bağrından bir kahraman çıkarmaya başarmıştır. 19 Mayıs'ta kurtuluş hareketini Samsun’a ayak basarak başlatan büyük kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda Demokrasinin de ilk adımını atarak 23 Nisan 1920'de de Büyük Millet Meclisi'ni açmış özgürlük karakterinde var olan bu millete gür iradesiyle yönetilme rejimini kazandırmıştır. Sevgili çocuklar, Dünya tarihinde ilk kez çocuklarına bir bayram hediye eden Atatürk bu özelliğiyle bütün dünya ülkeleri için örnek bir liderlik sergilemiştir. İşte bunun içindir ki büyük faturalar ödenerek, uğruna canlar feda edilerek düşman çizmesinden kurtarılan bu vatan çok aziz ve kıymetlidir. Bu topraklar yüz binlerce şehidin gazilerin; bizlere sizlere ve daha sonraki nesillere en kıymetli emanetidir. Ona uzanan elleri kırmak dikilen gözleri oymak kanımız canımız pahasına da olsa en önemli görevimiz olmalıdır. Al bayrağı göklerden indirmemek, ezanları minarelerden dindirmemek gibi, duygularımızı ve vatansız yaşayamayacağı inancımızı asla yitirmeyeceğiz. Vatana sahip çıkmak için çalışmak hem de çok çalışmak onu kurtarmak yalnız topla tüfekle olmayacağını, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için çalışmak hem de çok çalışmak gerektiğini asla unutmayacağız.” dedi ve sözlerini; Ulu Önderin deyimiyle “onların muhtaç olduğu kudretleri damarlarında asil kanlarında mevcuttur" şeklinde bitirdi.
Daha sonra Yunus Emre ilköğretim okulu öğrencilerinden Elif Kurnaz öğrenci andını tüm öğrencilerin eşliğinde söyledi. Şiir yarışmalarında ilk iki dereceyi alan İsmet Paşa ilköğretim okulu öğrencisi Esra Nur Yıldız birinci olurken, Çakırlar İlköğretim Okulu öğrencisi Melih Eengin ikinci oldu. Dereceye giren öğrencilere Vali vekili tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Daha sonra programın görsel bölümüne geçildi. Görsel bölümde ilk olarak Şükran Öney Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı Kafkas oyunları sunuldu miniklerin gösterileri büyük alkış aldı. 35 kişilik Gürcistan Halk dansları Topluluğu ekibi alkışlar arasında başladığı gösterisine yine alkışlar arasında bitirdi.
Haftalardır provaları yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösteri grubunda yer alan 280 öğrenci şehir stadınında hazırladıkları gösterileri sundular.
Büyük bir ilgiyle izlenen gösteriler stadı dolduran vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Gösterinin ardından bu kez sıra 10 ayrı okulun bandolarının gösterisine geldi bando gösterilerinin ardından ise final sahnesi sahanın ortasına açılan dev Türk bayrağı Cumhuriyete yakışan bir gurur tablosu olarak stat da ayakta alkışlandı.