Emniyet güçleri tarafından yıl boyunca  yapılan denetimlerde 2019 yılında yolcu otobüslerinin karışmış olduğu, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları istatistiki verileri incelendiğinde kazaların hangi saatler arasında daha yoğun meydana geldiği incelendi. Ayrıca kaza riskini çoğaltan nedenler de tespit edildi. 

02.00-08.00 saatleri arasında daha yoğun kaza meydana geliyor

Ülke genelinde meydana gelen yolcu otobüslerinin karışmış olduğu, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları istatistiki verileri incelendiğinde, günün 02.00-08.00 saatleri arasında kazaların daha yoğun meydana geldiği tespit edildi.

Uykusuzluk ve yorgunluk kaza riskini artırıyor

Yapılan saha çalışmalarında 05.00-07.00 saatleri arasında uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı oluşan dikkat kaybına ek olarak günün ilk ışıklarının sürücüler üzerinde yarattığı rehavet ile kaza riskinin daha fazla arttığı görüldü.
 
46.960 otobüs ve sürücü denetlendi


Sürücülerin ihlallerinin önlenerek bahse konu kazaların en aza indirilmesi amacıyla 25.09.2017 tarihinden itibaren şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerin 05.00-07.00 saatleri arasında durdurularak ve sürücüleri araç dışına davet edilip dinlenmesi sağlanarak denetimleri yapılmakta olup; 2019 yılında yapılan denetimlerde, 46.960 otobüs ve sürücü denetlendi. 326 trafik ihlali tespit edildi ve işlem yapıldı.

"Çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Türk Polis Teşkilatı açıklamasına şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın güven ve huzur ortamı içinde seyahat edebilmelerine yönelik yaptığımız çalışmaları ve trafik denetimlerimizi; ülkemiz trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılması amacına yönelik olarak yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

Haber: H. DURNA