Düzceliler Dağlıca’da şehit düşen 16 askerimizden birinin Düzceli olduğu haberinin duyulmasının ardından toplanarak yaklaşık 3 bin kişi ve 500 araçlık konvoy oluşturdu. D-100 karayolundan şehidin Mamure Köyündeki evine doğru hareket eden konvoy D-100 karayolunda zaman zaman trafiği durma noktasına getirildi.



ŞEHİT EVİNE GİTTİLER

Trafik ekiplerince Mergiç Mahallesine yönlendirilen konvoydaki araçlar Mamure Köprüsü üzerinde toplandı. Köprüyle arasında yaklaşık 500 metrelik mesafeyi kol kola yürüyen genç, yaşlı ve kadın, erkek herkes sloganlar atarak şehidin evine yürüdü. Şehit evinde hep birlikte dualar edildi. Uzun süre slogan atıldı. Şehidin Babası Cemal Aksarı ve ailesine başsağlığı dileyen Düzceliler yeniden şehir merkezine döndü.




POLİS YOLA BARİKAT KURDU

Bir grup Düzceli Askerlik Şubesi önünde bir araya gelerek İstiklal Marşı okudu. İstanbul Caddesi üzerinde uzun araç kuyrukları oluşturan kalabalık araçlarının klaksonunu çalarak Aziziye Mahallesine doğru hareket etti.


Yaklaşık 3 bin kişi Ağa mahallesine yürümek istedi. Düzce İl Emniyeti Müdürlüğüne bağlı ekipler tüm birimleriyle geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisler Düzce Devlet Hastanesi önünde ekip araçlarıyla yola barikat kurdu ancak kalabalığı durduramadı. Polis ve vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlik oldu.



Sağduyulu vatandaşlar ile polis otolarından yapılan anonslar sayesinde kalabalık ikna oldu ve tekrar Anıtpark’a gelerek saygı duruşu ve istiklal marşımızı okuduktan sonra sesiz bir şekilde dağıldı.



Haber;Y.SEVER