Bugün, 2 yıl önce kalkışılan ve halkın direnişi ile bastırılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü. Bu yıl ikinci kez anılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması nedeniyle de Düzce’de bulunan bir restoranda şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen bir akşam yemeği organizasyonunda bir araya gelindi.

Programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve eşi Nursel Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve eşi Fatma Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.



Yemek öncesinde protokol üyeleri tarafından masalar tek tek gezilerek şehit yakınları ve gazilerin hal hatırları soruldu. Yemeğe katılanların protokol üyelerine ilgisi de gözlerden kaçmazken programa çok sayıda katılımın olduğu da gözlendi.



“Bir daha bu millete musallat olamayacaklar.”
Yemek öncesinde açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam itibariyle birbirimizle biraz daha hasret gidermek, görüşmek ve konuşmak için bir araya geldi. Baktığımızda hala az da olsa şehit haberleri geliyor ama son zamanlarda bu haberlerin az gelmesi bizi biraz rahatlatıyor. Üzerimizdeki kara bulutlar artık azalıyor. Hep birlikte bu mücadelemiz devam edecek. Bulunduğumuz coğrafya itibariyle düşmanlarımızın olması gayet olağan bir durumdur. Ancak hep birlikte bu mücadelemiz devam edecek. Birbirimize çok daha iyi sarılacağız, kucaklayacağız. İnşallah bu kötü günleri atlattık ve atlatacağız. 15 Temmuz gibi kötü günleri Allah bir daha bize yaşatmasın. İki yıldır bu kadar mücadeleye rağmen hala bu adamların ne kadar kaybı olduğunu da hep beraber görmüş olduk. Bir daha bu millete musallat olamayacaklar.”



Haber: M.AYDIN