Düzce Doğa Okulları öğrencilerinden anlamlı ziyaret... Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği şu günlerde Düzce Doğa Okulları öğretmen ve öğrencileri şehitleri unutmadı. Bugün, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında şehit düşen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy Çalıcuma’daki evine, Okul Müdürü Tuğba Ayaz Şahin, öğretmen ve öğrencilerle bir taziye ziyareti gerçekleştirdi. Öğrenciler, resim öğretmenleriyle birlikte tasarladıkları Türk bayrağı ve emniyet teşkilatının logosunun yer aldığı tabloyu şehidin anne ve babasına hediye etti.

Okuma hastası bir çocuktu”

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Şehit Annesi Baysan, duygu dolu sözlerle andığı oğlunu Doğa Okulları öğrencilerine anlattı. Oğlunun şehit olduğu akşam yaşadıklarını paylaşan Anne Baysan; şunları söyledi: “O akşam oğlum bana “Telefonlara bakmayın, kapı açmayın” dedi. O bizi koruyor ama kendini koruyamadı. Hayat doluydu. Okuma hastası bir çocuktu. Okuma aşkı vardı ve çok başarılıydı.”

Gözyaşlarına hakim olamadı

15 Temmuz'u içine alan hafta oğlunun Hollanda'ya gitmeyi planladığını ancak işlerini bitirmediği için gitmediğini ifade eden Şehit Annesi Baysan, “Oğlum işleri olduğunu yoksa içinin rahat etmeyeceğini söyledi.” dedi. Bayran ailesi, Düzce Doğa öğrenci ve öğretmenlerine Demokrasi Şehidi olan oğlullarını anlatırken, Baba Baysan'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Ziyaret sonunda Düzce Doğa Okulları öğretmen ve öğrencileri Şehit Ufuk Baysan’ın anne ve babasının ellerini öpüp vedalaştıktan sonra kendilerini okullarına davet etti.