Geçtiğimiz pazartesi günü 4 asker ile 1 polisimizi şehit verdiğimiz Nusaybin'den yine çok acı haberler geldi. İlçedeki operasyonlarda 2 ayrı patlamada 3 askerimiz daha şehit düştü, 9 güvenlik görevlimiz de yaralandı. Şehit düşen askerler arasında Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi bağlı Alemdar Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz da yer aldı. Nusaybin'de artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesisi için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon sürüyor.

Dicle Mahallesi'ndeki çalışmalar sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı, 2 asker hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı 5 güvenlik görevlisinin tedavisi ise sürüyor.

İlçede bugün saat 09.45 sıralarında, güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişi sırasında tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.