Düzce bir şehidine daha ağlıyor. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen 10 asker içerisinde Yığılcalı Jandarma Er Erkan Özdemir de yer aldı. Saldırı, dün saat 10.45 sularında Şemdinli ilçesi Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde Jandarma birlikleri tarafından yürütülmekte olan yol kontrolü esnasında gerçekleştirilmiş, intihar saldırısı sonucunda; 10 askerimiz şehit olmuş, 5 sivil hayatını kaybetmiş ve 26 kişi de yaralanmıştı.

Türkiye’yi yasa boğan hain saldırı sonucunda Düzce'ye de ateş düştü. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde vatani görevini yapan Yığılca’nın Aydınyayla Köyü’nden olan 1996 doğumlu Jandarma Er Erkan Özdemir, PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit oldu. Acı haberin ardından aslen Yığılcalı olan ancak Balıkesir’de ikamet eden şehit ailesinin memleketlerine doğru yola çıktı. Yığılca Belediyesi, şehit evine taziye çadırlarını kurarak cenaze töreni için gerekli hazırlıkları yaptı.

Yığılca'ya 2.5 ayda ikinci şehit ateşi düştü

Geçtiğimiz 26 Temmuz'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan Yığılca'nın Doğanlar Köyü nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal'dan 2.5 ay sonra Yığılca'ya ikinci kez acı haber gelirken, Düzce'ye ise son 1 yılda altıncı şehit ateşi düştü.

İlk tören Van'da düzenlendi

Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 10 asker, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Yığılcalı şehidimiz Erkan Özdemir ile diğer şehitlerimiz için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

"Arkadaşları ve bizler görevi tamamlayacağız"

Saygı duruşunda bulunulması, öz geçmişlerinin okunması ve duanın edilmesinin ardından şehitlerin naaşları memleketlerine gönderilmek üzere askeri uçağa alındı. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yiğitlerimize verdiğimiz bir söz var. Biraz önce onları buradan uğurladık. Sözümüz açık. Arkadaşları ve bizler görevi tamamlayacağız. Rahat olsunlar, rahat uyusunlar." diyerek güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi ve milletin desteğiyle terörün sonunu getireceklerini vurguladı.