Düzce, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain FETÖ kalkışmasının 1.yıldönümünde demokrasisine sahip çıktı. Demokrasi Nöbetinde protokol üyeleri birlik ve beraberlik mesajları verirken 15 Temmuz Şehidi 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Babası Ramazan Baysan’ın konuşması yürekleri dağladı. Baysan konuşmasının sonunda binlerce vatandaş tarafında alkışlandı.

Çocuklarımızın beyinlerini yıkayıp karşımıza diktiler
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı, demokrasimize darbe vurulmaya kalkışıldığı gecede Türk Milleti’nin hiçbir şey düşünmeden gövdesini siper ettiğini belirtti.

O gece hiç kimsenin bir B Planı olmadığını söyleyen Dağlı, dikkat çeken sözler sarf etti:

“Hiç kimsenin Düşünme payı ve fırsatı olmadı. En fazla düşünen abdest alıp çıkmayı düşündü. Başka hiçbir düşüncesi yoktu. Burada 249 şehidimiz, 2 bin 200 gazimiz oldu. Tüm şehitlerimizi buradan rahmetle anıyoruz. Gazilerimize tekrar sağlık diliyoruz. Zor bir coğrafyada yaşıyor. Etrafımız ateş çemberi. Ama biz ona dur diyebildik ve dimdik ayaktayız. Bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti ve Allah’ın lütfuyla milletimiz sokaklara indi ve biz bu hainlere dur dedik. Bu hainler öncekilerden farklıydı. Öncekiler düşman kılığındaydı ama bunlar milletin çocukların, evlatları düşman kılığında beyinleri yıkanmış olarak karşımıza geldi ve dikildi. Bunu yaparken bizim vergileriniz, hayır paralarınız bizim karşımıza düşman olarak silah olarak dikildi. Bu ilk değil son da olmayacak. Biz bir nesli Çanakkale’de verdik, bir nesli 12 Eylül’de verdik, bir nesli 28 Şubat’ta verdik. Bu yeni post modern darbe ile sizin, bizim çocuklarımızın en zeki olanları olmak suretiyle beyinlerini yıkayıp karşımıza diktiler. Aslında en tehlikelisi de o.”

Adam olanlar kaldı
Devlete karşı savaş açanların her zaman mağlup olacağını vurgulayan Vali Dağlı, kurumlarda artık ‘Adam olanların’ kaldığını belirterek şöyle konuştu:

“Baktığımız zaman 50 bin kişi içerde, bir o kadar yurtdışına kaçmış ve ülkemizin aleyhine düşmanlıklarını yapmaya devam ediyorlar. Bir kısmı yargılanıyor, yüz binin üzerinde ihraç var. Geçen arkadaşlarla konuşurken bakıyoruz adliyemizde, emniyette, jandarmada, tüm kesimlerde çalışanlar azaldı. Bir arkadaşımız ‘Adam kalmadı’ dedi. Bizim cevabımız, ‘aslında öyle değil adam olanlar kaldı’ oldu. Tüm kurumlarda artık adam kaldı. Diğerleri millete karşı silahlarını çıkararak düşmanlıklarını bir şekilde gösterdiler. Bu işte mağdur edebiyatı da bitti. Burada bir mücadele vardı, bunlar milletimize, vatana, devlete karşı bir savaşa giriştiler. Bunlar savaşın kaybedenleridir. Bunlar mağdurlar değil mağluplardır. Devlete karşı savaş açan mağlup olur.”

Dünyanın bütün mağdur ve mazlumları milletimiz için dua ettiler
Türk Milletinin gösterdiği kahramanlık destanına bir yenisinin 15 Temmuz 2016 tarihinde eklendiğini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş şöyle konuştu:

“Millet olarak 1 yıl önce büyük bir ihanet ve işgal teşebbüsüne maruz kaldık. Bu karanlık gecede yüce Allah bizlerden inayetini esirgememiş, Aziz Türk Milleti Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da göstermiş olduğu kahramanlıklara bir yenisini daha ekleyerek muhteşem bir destan yazmıştır. Bu badireyi omuz omuza atlatmış bir millet olarak en büyük ve önemli görevimiz bu alçakça saldırıyı unutmamak ve unutturmamaktır. Hiçbir zaman unutmamamız bir gerçek de biz umut bağlayan mazlum, mahrum ve mağdur kardeşlerimizdir. Onlar o gece bizim için gözyaşı dökmüş ve dua etmişlerdir. Gazze’den Saray Bosna’ya, Kerkük’ten Somali’ye, Sudan’dan Pakistan’a, Asya’dan Afrika’nın uçlarına kadar dünyanın bütün mağdur ve mazlumları milletimiz için dua ettiler. İslam’ın bu son kalesi düşmesin diye gözyaşı döktüler.”

Son olarak milletin her daim nöbette olduğunu kaydeden Başkan Keleş, “Bu gece ve yarın gece ve bütün zamanlarda her daim nöbetteyiz. Bu meydanlarda gür sesle haykırıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez.” Diye konuştu.

Benim oğlum sizin de oğlunuz bundan sonra
15 Temmuz hain kalkışmasında Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi’nde şehit düşen Beyköy Beldesi’ne bağlı Çalıcuma Köyü’nden Şehit 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan’ın konuşması yürekleri dağladı.

Şehit babası Ramazan Baysan, “Ben 15 Temmuz’un karanlık gecesinde şehit edilenlerden biri olan oğlum Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan’ım. Benim oğlum sizin de oğlunuz bundan sonra. Öyle tahmin ediyorum ki bundan sonra Türkiye sağ olduğu sürece böylesi karanlık bir geceye teşebbüs ve cesaret edilemeyecektir. Benim burada gördüğüm kalabalık, bu coşku onları mutlaka ama mutlaka ürkütecek ve korkutacaktır. Heyecanımı bağışlayınız söyleyecek çok şey bulamıyorum. Ben hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

Şehit babasının konuşmasını bölerek alkış tufanına tutan kalabalık “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

Haber: Ö. YILMAZ