15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, 13. günde Düzce kesiminde yürüyüşünü sürdürüyor. Üçköprü mevkiinde verilen günün ilk molasının ardından harekete geçen gruba Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş de katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen, Düzce Barosu avukatları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Gezi olaylarında hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan ile Ethem Sarısülük’ün abisi Mustafa Sarısülük'ün de eşliğinde yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Üçköprü mevkiinde bir grubun protestosu ile karşılaştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan grup Erdoğan lehine sloganlar atarak, yürüyüştekilere tepki gösterdi.





Öte yandan Adalet Korteji'ne bir tepki de şehit babasından geldi. Üçköprü mevkiinde devam eden yürüyüş sırasında yükselen tepki sesinin sahibi Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 6 Eylül 2015 tarihinde bölücü terör örgütünce düzenlenen hain saldırıda şehit olan Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı'nın babası Cemal Aksarı idi. Şehit babası Aksarı, yürüyüşü ve yürüyüşe katılanlara “Benim çocuğum şehit oldu. Hangi asker, hangi polis için böyle bir şey yaptınız.Ş…sizler. utanın utanın. Ben şehit babası olarak utanıyorum. Oğlumun kanı haram zıkkım olsun size“ diyerek tepki gösterdi.

Bazı vatandaşlar ise vatan hainleri için değil vatan evlatları için yürüyün“ dedi.


Haber:C.ÜSTÜNER