15 Temmuz hain darbe girişiminin 2.yıldönümü Düzce’de anılmaya başlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla Düzce Şehitliği ziyaret edildi.

Ziyarette Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Yardımcıları, Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz,
Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Serdar Dolu, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç, İl Müftüsü Hüseyin Can, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, AK Parti 26.Dönem Milletvekili Fevai Arslan, Ankara Gölbaşı’nda şehit olan 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan ve annesi Hanife Baysan ile ilçe belediye başkanları katıldı.



Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Hüseyin Can şehitlerimiz için dua ettirdi. Ardından protokol tarafından şehitlerimizin kabrine karanfiller bırakıldı.



Şehit 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın kabri ve baba ocağı ziyaret edildi
Düzce protokolü şehitlik ziyaretinin ardından Ankara Gölbaşı’nda darbeciler tarafından şehit edilen 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy’e bağlı Çalıcuma Köyü’ndeki şehitliğini ziyaret etti. Şehit Baysan’ın kabri başında dualar edilirken anne Baysan, gözyaşlarına hakim olamadı.



Daha sonra Şehit Ufuk Baysan’ın baba ocağı ziyaret edilerek Kuran’ı Kerim Tilaveti okundu.

“Sabaha kadar canla başla mücadele edenlerin başında geliyordu”
Burada bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şunları kaydetti:

Bugün ikinci yılına geldik 15 Temmuz’un. 251 şehidimiz var sizin de bildiğini gibi. Ankara Gölbaşı’nda özellikle çok büyük mücadele verildi hain FETÖ terör örgütüne karşı. Orada ufuk Baysan şehidimiz de şehit olan 57 emniyet mensubumuzdan bir tanesiydi. En çok orada sabaha kadar canla başla mücadele edenlerin başında geliyordu.

“Bunların artık sonu geldi, kökü kazındı”
Biz sağız, ülkemiz refah içerisinde. Bugün böyle yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Onlar için ne yapsak azdır. Biz de bugün şehitlerimizi anıyor ve yad ediyoruz. Burada şehidimizin babasına, Hanife teyzemize en azından biraz teselli olabilir miyiz diye birlikte olmaya çalışıyoruz. Ruhu şad olsun. Allah o günleri bir daha göstermesin. Bunların artık sonu geldi, zaten kökü kazındı. Hep birlikte uyanık olacağız ve bu gibi olaylara bir daha mahal vermeyeceğiz.”

“2 yıldır oğlumun gözümün önüne gelmediği gün yok”
Şehidimizin babası Ramazan Baysan duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“15 Temmuz ülkemizin son zamanlarda yaşadığı en kötü, en hain günlerden birisi. Bir grup insanın ülkeye bu ihaneti yapmaya teşebbüs etmesi, insanlık dışı. İhanetin daha büyüğü olamaz. Bir insan polisine, askerine, komşusuna, arkadaşına nasıl kurşun sıkar? Nasıl baş kaldırır? Ben diliyorum ki ülkemiz böylesine bir gün daha yaşamasın. Çok rezilhane ve çok adice bir kalkışmaydı. Ama diliyorum ki hepsi belalarını bulacaklar. 2 yıldır oğlumun gözümün önüne gelmediği gün yok. Hep gözümün önünde. Evlat müthiş bir şey.

“Tüm gençlerimizin anne ve babalarına sevgilerimi gönderiyorum”
Şehit olan, yaralanan, sağ kalan kurtulan bütün gençlerimizin anne ve babalarına sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Hepsinin başı sağ olsun. Kalan gazilere de nice uzun sağlıklı ömürler diliyorum.”

Haber: Ö.YILMAZ