Minik Ela'ya Devlet Övünç Madalyası
10 Nisan Polis Haftası kutlamaları kapsamında Emniyet teşkilatı Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Şahin, 4 yıl önce Ankara Kızılcahamam'da girdiği çatışma sonucu şehit düşen Polis Memuru Gökhan Elbistan'ın küçük kızı Ela Elbistan'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı Devlet Övünç madalyası verildi.
Şehit Polis memurunun küçük kızı Ela madalyasını almaya Aziziye İlköğretim okulunda öğretmen olan annesi ile birlikte geldi. Ela Elbistan madalyayı  Vali Vasip Şahin'in elinden aldı.
 "Her zaman şehit yakınları ve gazilerin emrindeyiz" diyen Vali Vasip Şahin; "Bugünün anlamına da uygun olarak, rahmetli Gökhan Elbistan arkadaşımızın eşi ve çocuğuna Sayın Cumhurbaşkanımızın adına devlet ödünç madalyasını sunduk. Kendisi görevini yaparken bir çatışma esnasında şehit olmuştur. Vatan ve millet uğruna vazifesi uğruna şehit olmuştur. Onların bıraktıkları bizim en büyük emanetlerimizdir. Biz onların emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın devlet adına şehit yakınlarını sahiplenmesinin bir ifadesi olarak takdim edilmiştir. Biz şehidimize ve bu vesileyle tüm şehitlerimize allahtan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de sabır ve metanet diliyoruz. Bilsinler ki tüm kamu birimlerimizle ve vatandaşlarımızla şehit yakınları ve gazilerimizin yanında ve emrindeyiz" dedi.
Göğsümüzü Kabartan Bir Noktaya Geldi
Tüm polis teşkilatının gününü kutlayan Vali Vasip Şahin, Türk polisinin dünyada göğsümüzü kabartan bir noktaya geldiğini söyledi.
Şahin, “Polis teşkilatı mazisi itibari ile kurumsallaşmış, kendini ispat etmiş ve bu uğurda da emin adımlarla yürüyen bir teşkilat haline geldi. Bugün hem sayısı hem kalitesi itibari ile Türk polisi teşkilatı dünyada göğsümüzü kabartan bir noktaya geldi. Türk polisi halkı güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz demeden fedakârca gerektiğinde canını da ortaya koyacak azim ve kararlılıkla görevini yapmaya devam ediyor. Tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızın gününü ayrı ayrı kutluyorum.” diye konuştu.
Devletin Güvenliği İçin Olmazsa Olmazlardan
Düzce halkına 24 saat hizmet vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden Emniyet Müdürü Gezer, Vali Vasip Şahin’e maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.
İç güvenlik faaliyetleri bir ülkenin olmazsa olmazlarından olduğunu söyleyen Gezer, “Genel asayiş, güvenlik ve emniyet faaliyetleri sürekli bir faaliyettir ve zaman kavramı yoktur. Görünmez bir faaliyet olsa da devletin güvenliği için olmazsa olmazlardandır. Emniyet müdürlüğü olarak sizin verdiğiniz talimatlar ile kanunların verdiği yetki ve direktifler çerçevesinde Düzce halkına 24 saat hizmet verme mutluluğunu yaşıyoruz. Bu faaliyetlerinde bize her türlü maddi manevi ve şahsi desteklerinizden ötürü Düzce emniyet müdürlüğü personeli adına teşekkür ediyorum.” dedi.