Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Gazi Üsteğmen Ayhan Metin son günlerde patlak veren terör olaylarının ardından bugün bir basın toplantısı düzenledi. Metin yaşanan terör olaylarını “cinayet” ve “vahşet” olarak nitelendirerek “hukukun bu katillere vereceği cevabı sabırla bekliyoruz” dedi.
Metin “Bu bir cinayettir. Vahşettir ve canavarlıktır. Bu cinayetlere ve kalleşliklere artık dur denilmelidir. Terör amacına ulaşamayacak ve birlikte yaşamamıza asla engel olmayacak, Türk-Kürt kardeşliği baki kalacaktır. Terörizmi, PKK'yı ve siyasi uzantısı BDP'yi şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz şehitlerimizin yükselttiği bu bayrak yurdumuzun dört köşesinde şan ve şerefle dalgalanmaya devam edecektir. Hukukun bu katillere vereceği cevabı sabırla beklemekteyiz" dedi.
Dernek Başkanı Metin, BDP'nin 2. olağan kongresinde terör örgütü PKK’nın sözde marşı çalınması ve saygı duruşunda bulunulmasını da eleştirerek gündemdeki Demokratik özerklik taleplerinin şehit aileleri ve gazileri derinden üzdüğünü ifade etti.

Metin "05 eylül 2011 tarihinde Ankara Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda yapılan BDP'nin ikinci olağan kongresinde bölücü terör örgütünün sözde marşı çalınarak asker, polis, imam, yaşlı, kadın, çocuk demenden insanlarımızı katleden eli kanlı teröristlerden öldürülenlere saygı duruşunda bulunulmuştur. Ayrıca bu kongrede eli kanlı bebek katili Öcalan'a övgüler dizilerek ülkemizdeki terörün çözümünde terörist başının muhatap alınması istenmiştir. Başkent Ankara'da siyasallaşan terörün sözcüleri kin kusarken kaderin cilvesi aynı anda şehit dilen askerlerimizin cenaze töreni yapılmakta, akşam saatlerinde polisimiz ve eşi şehit edilmiştir. Ülkemizin Üniter yapısını değiştirme niteliğinde olan demokratik özerklik talepleri tekrar yüksek sesle dile getirilerek Şehitlerimizin kemikleri tekrar sızlatılmıştır. Bu olay şehit aileleri ve malul gazilerimiz derinden üzmüştür" şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR