İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehit yakınları ve gazilerin Kurban Bayramı'nı huzurlu ve mutlu geçirmeleri için ihtiyaçlarının karşılanması konusunda azami hassasiyetin gösterilmesini istedi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Atalay, 81 il valiliğine "Şehit Yakınları ve Gazilerimiz" konulu bir genelge yayınladı.
Bakan Atalay'ın genelgesi şöyle: "Ülkemizin birlik ve beraberliği ile vatanımızın bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz şehitlerimizin yakınları ile bu uğurda mücadele etmiş olan kahraman gazilerimizin yaşam şartlarını kolaylaştırmak ve bugün olduğu gibi gelecekte de her türlü sorun ve ihtiyaçları ile yakından ilgilenmek millet olarak en önemli vazifelerimizden biridir. Bu çerçevede, vali ve kaymakamlarımızın yakın ilgi ve koordinesiyle yaklaşmakta olan mukaddes Kurban Bayramı'nda, devletimizin her zaman yanlarında olduğunun hissettirilmesi, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri için azami hassasiyetin gösterilmesi, şehit yakınları ve gazilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gerekli yardımların yapılması ve bunların bakanlığa bildirilmesi istendi.