Erdoğan yeni şehit yasasıyla ilgili detayları açıkladı. Buna göre artık terör saldırılarında hayatını kaybedenler de şehit sayılacak. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Şehit yakınları ve gazilere güzel haber 

Bugün şehit ve gazilerimizin yakınlarını yakından ilgilendiren haberi sizlerle paylaşacağız. Şehitlerin yakınları milletçe hepimiz üzerinde kutsal birer emanettir. Aynı zamanda gaziler çok büyük emanetlerdir. Canını kaybetmiş şehitlerimize sahip çıkmak bizim en öncelikli vazifemizdir. Şu an itibariyle şehit, dul ve yetimlerine ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor. Çeşitli tazminatlar ödeniyor. Yılda bir kez çocuklara eğitim yardımı, TOKİ tarafından faizsiz kredi imkanı sağlanıyor. İş imkanı sağlanıyor. Elektrik ve su paralarında belli oranlarda indirim yapılıyor. Askerlik muafiyetinden istifade ediliyor ve çeşitli vergi muafiyetleri uygulanıyor. Şimdi biz şehitlerimizin dul ve yetimleriyle ilgili düzenlemenin 20 maddelik kısmını genişletiyoruz. Tüm yurtta toplu taşıma araçlarında ücretsiz yararlanma hakkını yeniden düzenliyoruz. Toplu taşıma ücretlerinden ücretsiz yararlanmak için artık Sosyal Güvenlik Şarti aranmayacak. Terörle mücadele kanunu kapsamındaki er ve erbaşların da faizsiz konut kredisinden faydalanmasını sağlıyoruz. 2008 yılı harp malüllerinin de faizsiz kredi imkanı sağlıyoruz. Bakım desteğini bir asgari ücret tutarını iki asgari ücret tutarına çıkartıyoruz. Terör olaylarında yaralanan kişilerin tedavileri katılım payı alınmadan yapılacaktır. Özel Harekat ve operasyon tazminatının süresini 24 aya çıkartıyoruz. Maluliyeti sürekli olan kardeşlerimiz malullük derecelerini değiştirebilecekler.

Siviller de şehit sayılacak

Şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletiyoruz. Terör olayları sebebiyle göreve gidiş ve dönüş kapsamında kaza geçirenleri de kapsama alıyoruz. Tutukluların sevkinde yaşanan olaylar da meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler de düzenleme kapsamına alınıyor. Terör eylemlerinde hayatını kaybedenleri şehit kategorisine alıyoruz. Hayatını kaybeden ya da maulul olan sivillere aylık bağlıyoruz. Örneğin Batman'da şehit edilen Mizgin Doruk, artık kanunen de şehit sayılacak. Şehitlerin yakınlarından ailelerinden birine istihdam hakkı tanınıyordu. İstihdam hakkını ikiye çıkarıyoruz. Anne babaya ödenen maaşta malullük ve muhtaçlık şartı aranıyorudu. Bu şartı da kaldırıyoruz. Muhtaçlık belgesi istenmeyecektir. Allah hiç kimseye evlat acıı yaşatmasın.