Kanlı Terör Örgütü PKK’ya yönelik olarak ordumuzun Kuzey Irak’ta düzenlediği operasyonda şehit düşen askerlerimiz memleketlerinde birer birer toprağa verilirken, cenaze törenlerinde yas ve teröre tepki bir arada yaşanıyor.

Bir yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonlarda şehit olan askerlerin  cenazelerinin  memleketlerine gönderildiği bildirilirken, bir yandan da cenazeler toprağa veriliyor.

Terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verilirken, cenaze törenine katılan vatandaşların bir kısmı teröre lanet eden sloganlar attılar.

Operasyonda şehit olan Komando Er Atalay Şeker'in cenazesi ise, Ardahan'ın Posof ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verilirken cenaze töreninde yürek yakan sahneler yaşandı.

Bu arada operasyonun başlamasından bu yana her gün basın açıklaması ile gelişmeleri kamuoyuna duyuran Genelkurmay Başkanlığı,  operasyonun beşinci günü yaptığı açıklama ile Bir birliğimize gece saatlerinde uzun menzilli silahlarla uzaktan açılan taciz ateşi sonucu iki askerimizin  daha şehit olduğunu  açıkladı.

 

Açıklamaya göre açılan ağır ve hafif ateşle teröristler susturulurken kayıpları hava muhalefeti nedeniyle tespit edilemedi.