Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı şehit olan Mehmetçikler için yayımladığı mesajında şunları belirtti: "İdlib'de düzenlenen hava saldırısında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

AK Parti Düzce Miiletvekili Fahri Çakır şehit olan askerlerimiz için yayımladığı mesajında şunları belirtti: "Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin, vatanımızı, milletimizi tüm kötülüklerden, felaketlerden korusun."

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü şehitlerimiz için yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "33 Kahraman Mehmetçiğimizin İdlib’te şehadete erdiği haberi yüreğimize ateş gibi düştü. Bu ateş, hain saldırıyı gerçekleştiren rejim güçlerine en ağır darbe ile geri dönecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, Milletimizin başı sağ olsun"

Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz İdlib’de rejim güçlerinin saldırısı sonrası şehit olan 33 Kahraman Mehmetçiğimiz için taziye mesajı yayımladı.

Başkan Yanmaz mesajında, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'de rejim unsurları tarafından hava saldırısına uğraması sonucu 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş oldum. Ağır yaralılarımız var. Yaralılarımızın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye alındığını ve Hatay'daki Devlet hastanelerinde tedavilerinin devam edildiği bilgisini aldık. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, yayımladığı mesajında tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, “Yüreğimiz, ciğerimiz dün akşam Suriye'nin İdlib kentinden gelen haberlerle cayır cayır yandı. 33 vatan evladımız hain saldırıda şehit düştü. Böylesine zor zamanlarda milli birliğimizi tesis etmek ve ortak bir duruş sergilemek ve devletimizin yanında yer aldığımızı bildirmek istedim” dedi.

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen saldırıda şehit olan 33 askerlerle ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Nedenlerini niçinlerini sonradan tartışırız. Bugün birlik olmak ve birbirimize destek olmak zorundayız. Hepimizin ciğeri yandı. 33 askerimizin şehit olmasıyla  birlikte evlerimize acı düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Er, böylesine zor zamanlarda sonuna kadar devletimizin ve kahraman ordumuzun yanında koşulsuz şartsız durmaya devam edeceğiz. Gün birlikte olma ve birlik beraberlik içerisinde vatan toprağını savunma günüdür “ dedi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, İdlib’te rejim güçlerinin saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında; “Suriye’nin İdlib kırsalında sınır koruma ve bölge güvenliği görevini ifa etmekte olan Kahraman Askerimize Rejim Güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırı sonucunda 33 Mehmetçiğimiz Şehid olmuştur. Saldırıda Şehid olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Yüce Türk Milletinin başı sağolsun. Şanlı ordumuzun ve devletimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.