Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve halkın direnişiyle amacına ulaşamayan FETÖ'nün hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü... Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, 29 Ekim 2016 tarihinde "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilan edilen 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

"ŞEHİTLERİNİ UNUTANLARIN YÜREKLERİ KURUR"

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün dördüncü yıldönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesi ile mesajına başlayan  Düzce Valisi Cevdet Atay, şunları kaydetti:

"2016 yılının 15 Temmuz gecesi, askeri yapılar içinde konuşlanmış FETÖ mensubu bir grup çete; tankları şehirlerin meydanlarına sürüp halkın üzerine bombalar yağdırdı. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, kahraman milletimizin evlatları, canlarını siper edip barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları savuşturarak hainlerin tüm hesaplarını altüst etti. Tanklara, bombalara rağmen vakur duruşunu bozmayarak demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıkıp, hainlerden hesap sordu. İstiklal ve istikbaline sahip çıktı. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaktır.

Genç nesillerimizin de 15 Temmuz şehitlerini hatırlamaları, yâd etmeleri için bu tarihi Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmalarını önemsiyorum. Şehitlerini unutanların yürekleri kurur. O karanlık geceye teslim olmadıkları için milletimizin her bir ferdine minnettarız. Bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Türk milletinin bu kutlu yürüyüşü, zalime karşı mazlumların yanında dik duruşu, nesiller boyu devam edecektir. FETÖ, PKK ve tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasimiz, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gezi olaylarından 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimine, yurt içindeki ve dışındaki diğer pek çok hadiseye kadar her yolun denenerek, milletin iradesinin ipotek altına alınmaya çalışıldı.

Kendi senaryolarını, milletin iradesinin üzerinde görenler 2015 seçimlerindeki o karanlık ittifaklardan, çukur eylemlerine ve nihayet 15 Temmuz darbe girişimine kadar bütün yöntemleri devreye soktular.

Her seferinde milletimizle birlik olup, bu oyunları bozduk.

15 Temmuz, demokrasi mücadelemizin en önemli kırılma anlarından biridir. Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gece milletinden aldığı güçle milletiyle omuz omuzaydı. O’nun kararlılığı, milletimize ve bize güç verdi. TBMM’de biz milletvekilleri, milletimizin emanetine, demokrasiye sahip çıkmak için hiç tereddüt etmedik. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi, kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır.

15 Temmuz, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolüdür.

Merhum Aliya İzzetbegoviç’in vefatından önce Srebrenitsa Katliamı için söylediği sözler, 15 Temmuz konusunda bize de örnek olmalıdır.

‘Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.’

15 Temmuz’u asla unutmayacağız!

Başta hemşehrimiz Ufuk Baysan olmak üzere, şehitlerimize ve gazilerimize minnettarım.

Bu şerefli Türk Milletinin bir ferdi olduğum için Allah’a şükürler olsun"

Başkan Özlü'nün mesajı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“ O karanlık gecede kahraman Türk milleti, milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Bundan dört yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı dik duruşu,  halkımızın ve halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişiyle kazandık. Bu duygu ve düşüncelerle şanlı direnişimizin dördüncü yıl dönümünde millet olarak vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkmanın haklı gururunu yaşarken, hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyor, vatan müdafaasında şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyor, hainlere karşı mücadelede yaralanan 2 bin196 gazimize, en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum."

"Yeni bir milli mücadele destanı yazdılar"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nün mesajı ise şöyle: "Ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişimi; devletimizin varlığını milletimizin birliğini, beraberliğini ve egemenliğini hedef alarak, milletin iradesine, demokrasimize kast etmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “tabanı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanetten kaynaklanan bir örgüt” şeklinde tanımladığı, devlet kurumları içerisine sızan FETÖ/PDY mensubu teröristler ve onların işbirlikçileri; halkımızın iradesine, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına, meclisimize ve hükümetimize karşı menfur, haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. Bu ihanet şebekesi tarafından, Türk milletinin uçaklarından, helikopterlerinden ve tanklarından halkımızın ve emniyet güçlerimizin üzerine pervasızca ateş açılmış, yüzlerce vatan evladımız şehit olmuş, binlerce insanımız ise yaralanmıştır. Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da olağanüstü bir mücadele örneği gösteren, canı pahasına tankların ve silahların önüne çıkan kahraman milletimiz, emniyet güçlerimiz ve vatansever askerlerimiz ile birlikte, bu hain kalkışmayı başarıyla püskürterek yeni bir milli mücadele ve demokrasi destanı yazmıştır. Vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; FETÖ/PDY ve terör örgütlerinin her türlü faaliyetlerine karşı mücadele veren bir üniversite olarak, demokrasimize her zaman sahip çıkacağımızı bir kez daha yüksek sesle vurguluyoruz."

"ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ"

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi;

“15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın; Türk devletinin işgali, Türk Milleti’nin esareti ve Türk demokrasisinin hançerlenmesine yönelik bir ihanet ve acımasız bir terör saldırısı olduğunu unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye pranga vurulmak istenmiş, millet iradesi Türk ve Türkiye düşmanları tarafından hain bir saldırıya uğramıştır.

Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneğe de asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye’nin diz çökmesi ve milli varlığın tümden yıkılması maksadıyla Türk milleti tam kalbinden hançerlenmiştir. Milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması ve asker kıyafetine bürünen canilerin vatandaşlarımıza silah doğrultması birer ihanet simgesi olarak tarihe geçmiştir. Tarih, milletin hafızasıdır.

Tarihte her zaman önemli bir konuma ve itibara sahip olan milletimiz, 15 Temmuz Milli Direnişiyle dünyaya bir kez daha örnek teşkil edecek bir olaya imza atmıştır. Bu olay ile milletimiz, tüm dünyaya halkın iradesi üzerinde başka bir güç olmadığını ispatlamıştır.

Şunun özellikle bilinmesi isteriz ki; hiçbir bahane demokrasiden kopuşa, silahlı müdahaleye ve ara rejim özlemlerine dayanak teşkil edemeyecektir. 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki, hiçbir ihanet odağı ayağa kalkan milli ruh ve demokrasi inancımızın karşısında duramayacak, Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. 15 Temmuz’da Türkiye, en zor demokrasi sınavlarından birini vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar dik durduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak bunu açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. 15 Temmuz’un üzerinden 4 yıl geçmiş olmakla birlikte, toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor.

Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde iş dünyasının üzerine düşen büyük sorumlulukların farkındayız. Ülkemizin ve milletimizin refahı için tüm imkanlarımızla kalkınma hamlesine katkıda bulunacağız. Düzce iş dünyası olarak da ülkemizin 500 milyar dolar ihracat hedefine mümkün olan en üst düzeyde katkı sağlamaya gayret edeceğiz.

Bu vesileyle, 15 Temmuz 2016’da devletimize ve milletimize kasteden canilerin gerçekleştirmeye çalıştıkları hain darbe planı sürecinde tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

“MİLLETİN İRADESİ KARŞISINDA YENİLDİLER”

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, "Geçmişi kahramanlıklarla dolu bir millete diz çöktürmeye çalışan hainler, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin iradesi karşısında yenildiler" dedi.

Er, "15 Temmuz darbe gecesinin 4. Yıl dönümünde, bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere görmüştür ki Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz.

Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin şeref ve istiklali için başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz" dedi.

“İHANETE KARŞI TEK YÜREK OLDUK”

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu; 15 Temmuz ihanete karşı tek yürek olmuş Türk Milletinin şahlanış günüdür. 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinde Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin eşsiz feraseti ve bu hain mihraklara karşı dik duruşu Türk milletine umut kaynağı olmuştur, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin bağımsızlığına göz dikmiş olan Emperyalizmin talimatlı uşakları FETÖ terör örgütü 15 Temmuz’ da kalkıştığı ihanet darbesinde Türk milletinin ayakları altında kendisi ezilmiştir. Emperyalist güçlerin ve onun uşakları olan FETO, PKK,PYD,DAEŞ ve diğer bölücü örgütlerin hepsinin birleşip 15 Temmuz’da Türkiye’yi ele geçirme planlarının milletimizin engin vatan sevgisinden oluşan bir direnmeyle karşılaşmıştır. Bizim milletimiz engin erdemlere sahiptir. Bu erdemlerin en başında geleni ve en önemlilerinden biride yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini destanlarla dolu tarihimizde örneklerini her zaman görmüşüz ve ebediyete kadar da bu böyle devam edecektir. İşte bunların sonuncusu da, 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi’mizdir. Milletimizin bağımsızlığını darbeyle başa geçip elimizden almayı düşünenlere terk etmedik, etmeyiz de. İman gücümüzle, millet olmanın verdiği inanç ve devlet büyüklerimiz Liderimiz Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği güvenle sokakları darbecilere dar ederek, Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. Vatanımız üzerinde hain emelleri olan batılı devletlerin maşası olan yapılanmalar, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı çıkarmak isteyerek, bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine, şerefine ve namusuna göz diktiler. Fakat biz, millet olarak el ele vererek köprülere, hava alanlarına, açık meydanlara koşarak, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıktık. Bütün dünya bilmelidir ki; Türk milleti asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile bu hainlere teslim etmez. Ve yine bilmelidirler ki bu millet, demokrasiye göz diken kanlı ellerin asla hâkimiyetine girmez. Aramızda ayrılıklar çıkarmak isteyen tüm güçler bilmelidirler ki, Türk milleti büyük ve asil bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür. Milliyetçi Hareket Partisi de bunun teminatı olmaya devam edecektir. 15 Temmuz da vatanımız için şehadete yürüyen Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler dilerim.