Son günlerde etkisini iyiden iyiye arttıran olumsuz hava koşulları Düzce’de yaralanmalı ve maddi hasarlı birçok kazaya neden oluyor. Etkili sise soğuk hava da eklenince yollar adeta buz pistine dönüşürken, bu durum yaralı bilançosunu katlıyor.

Trafikte sürücülerin görüş mesafesinin 20 metreye kadar düştüğü anlarda kazalar peşi sıra geldi. Kazaların en çok meydana geldiği yer ise Yeni Bağlantı Yolu Metek Işıklı Kavşağı oldu.

Tedbir alınmadığı ortaya çıktı

Kazalar sonrası yapılan uyarılara karşılık yetkililerin bir türlü önlem almadığı kavşakta son 24 saat içerisinde 2‘si zincirleme olmak üzere toplam 4 kaza meydana geldi. Kavşakta 27 Aralık akşamı yaşanan ilk kaza sonrası trafik ekipleri kavşakta tuzlama çalışması yapılması için Düzce Belediyesi’ne bağlı ekiplerden talepte bulundu. Fakat belediye ekiplerince herhangi bir çalışma yapılmadı. Dün sabah erken saatlerde yine aynı kavşakta 3 aracın karıştığı bir kaza daha yaşanmasına rağmen belediye ekiplerince istenen tuzlama çalışması bir kez daha yapılmadı. İşte o kazanın ardından bu kez gerekli tedbir alınmadığı için son kazadan yaklaşık bir saat sonra Düzce Vali Yardımcısı da aynı sebepten meydana gelen kazadan nasibini aldı. Bu tedbir için bir işaret oldu.

Belediyede ekipman yok!

Yeni Bağlantı Yolu Metek Işıklı Kavşağı'nda olumsuz hava koşulları ve zeminden dolayı meydana gelen kazalar yetkilileri sonunda önlem almaya sevketti! Düzce Vali Yardımcısı Kazım Karabulut’un geçirdiği trafik kazasının ardından yollarda kaza riskine karşı inceleme yapılarak gerekli tedbir çalışmaları başlatıldı. Düzce’nin ana arterlerinde yer alan ve trafik yoğunluğunun sıklıkla yaşandığı kavşaklarda Düzce Belediyesi bünyesinde tuzlama aracı olmadığı gerekçesiyle tuzlama yapılamadığı için Karayolları ekiplerinden destek istendi. Polisler tarafından kavşaklarda yapılan incelemelerde, toz birikintilerinin olduğu yaşanması muhtemel bir sisli havanın zemini kayganlaştıracağı için trafiği tehlikeye düşürebileceği tespit edildi.

Tedbirler alınırken bir kaza daha!

Kavşaklarda gerekli tedbirlerin alınması için başlatılan çalışmalar devam ederken aynı kavşaktan bir kaza haberi daha geldi. Neyse ki bu kez ucuz atlatıldı ve kimsenin burnu bir kanamadığı kazada sadece maddi hasar oluştu.

Belediye topu karayollarına attı

Öte yandan bu kaza, 'Kışa hazırız' mesajı veren Düzce Belediyesi'nin tuzlama aracı olmadan nasıl çalışma yapacağı sorusunu akıllara getirdi. Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında kriz masası etrasında toplanan ilgili müdürlerle yapılan toplantıda olumsuz kış şartlarına karşı belediyenin tüm tedbirleri aldığı ve ilgili birimlerin teyakkuzda olacağı ifade edilmişti. Mücadele çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Keleş, "Kış mevsimi boyunca hiçbir mağduriyet yaşanmayacak." demişti. Ancak vali yardımcısının ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kaza büyük bir eksikliği gün yüzüne çıkardı. Emniyetin art arda yaşanan kazalar nedeniyle tuzlama için uyarı yaptığı yolda, Düzce Belediyesi'nin gerekli ekipman olmaması nedeniyle iş karayollarına kaldı. Bu hafta yoğun kar yağışı ile birlikte çetin kış şartlarının etkili olacağı Düzce'de şehir merkezinde ihtiyaç olan tuzlama çalışmasının nasıl yapılacağı bu olayla merak konusu oldu. Görevi karayollarını açık tutmak ve tedbir almak olan karayolları müdürlüğünün desteği mi alınacak yoksa bu kaza gerekli önlemler için ders mi olacak!

Haber:Y.SEVER