Yaşanılan sorunlarla sık sık gündeme gelen Adapazarı Şeker Fabrikası, bu günlerde başka bir skandalla adından söz ettiriyor. Sakarya gazelerinden Adapazarı Gazetesi'nin yayınladığı “Fabrika borç batağında, Başkan sevgilisiyle alemde” haberine göre, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya'nın fabrikadaki borç sorununa rağmen bir otelin kral dairesinde bir kadınla aşk yaşadığı ifade edildi. Haberde ayrıca Ahmet Aya ile birlikte fabrikadan başka bir üst düzey yöneticisinin de olaya karıştığı belirtildi.

Fabrika, daha öncede yapıldığı iddia edilen yolsukluklar ve usulsüzlüklerle de sık sık gündeme gelmiş ayrıca fabrikanın borç batağında bulunduğu söylenmişti. Gazetenin yaptığı haberde yaşanılan sıkıntı ile birlikte fabrikanın yemek ihalelerinden, taşama ihalesi ve yalancı pancar ekimlerine kadar pek çok konuda usulsüzlük yapıldığına yer verildi.

Diğer taraftan fabrika yönetimi resmin ve haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek haberi yapan gazete için resmi işlem başlatacaklarını belirtti.