Turizm haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken, Cumayeri Dokuz Değirmen’de, sekizinci rafting şenliklerinin açılışı yapıldı. Yapılan halk oyunu gösterilerinin ve konuşmalarının ardından protokol rafting yapma imkanı da buldu. 

Şenliğe Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ak Parti Millet Vekilleri Celal Erbay ve Yaşar Yakış, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumayeri Kaymakamı Osman Kıvanç, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç yaptığı konuşmada, turizm haftası dolayısıyla güzel yöremiz Düzce’nin çeşitli yerlerini tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Türkiye’nin % 80’inin şehirlerde yaşadığını, apartmanda yaşamaktan ve şehrin stresinden sıkılan vatandaşların artık turizme önem verdiğini vurguladı. Çevreye ve melen çayına atılan çöplerin turizmimizi etkileyeceğinden de bahseden Kılınç vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Şenliğe katılan Ak Parti Millet Vekile Yaşar Yakış ise konuşması esnasında Düzce’nin güzelliklerinden bahsetti. Allahın bir lütfu olarak adlandırdığı şehrimizin güzelliklerinin değerlendirilmesinin büyük bir başarı olduğunu belirten Yakış, daha önce hiç rafting yamadığını bu şenlik sayesinde yapma imkanı bulabileceğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından, Düzce Valisi Bülent Kılınç, rafting sporuna destek verenlere plaket verdi. Dün yapılan, rafting yarışlarında ödül alan okulların öğrencilerine ödülleri de verildi.

İlköğretim öğrencilerinin sergilediği Karadeniz yöresi halk oyunu gösterileri vatandaşların beğenisini toplarken, günün sonunda  başta Vali Bülent Kılınç, Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Belediye Başkanı Mehmet Keleş olmak üzere protokol de raftinge katılmayı ihmal etmedi.