18 Temmuz 1934’te Ankara’dan İstanbul’a doğru yola çıkan Atatürk’ü yol güzergahında bulunan bütün ilçe ve köyler misafir etmek isterler. Ancak, Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden olan Çorlu’lu Hafız Dayının girişimleri sonucu Atatürk, o yılarda nüfusu 90 kişi olan Gümüşova ilçesindeki Selamlar Köyü’ne misafir olmak ister. Köye gelindiğinde halk sevinç gözyaşları arasında Ata’sını karşılar. Osmanlı döneminden kalan köyün 200 yıllık çeşmesinin önünde oturan Atatürk, köylüler ile sohbet ederek halkın dertlerini dinler. Daha sonra kendisine ikram edilen yayık ayranını içer ve çok beğendiğini söyleyerek bir bardak daha ister. Aradan geçen 81 yılda her yıl olduğu gibi bu yılda eski adıyla İbrahimağa Köyü olan Atatürk’ün Selamlar adını verdiği köyde gelenek bu yılda bozulmadı.

Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 81'inci yıldönümü ismini verdiği Selamlar Köyü'nde törenle kutlandı. Gümüşova İlçesi'nin Selamlar Köyü'nde düzenlenen törene Vali yardımcısı Kazım Karabulut, Düzce Belediye Başkan yardımcısı Murat Caymaz, Gümüşova kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Düzce Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde oluşturulan kortejin yürüyüşü ile başlayan törenler köy meydanında devam etti.


Mehter takımının söylediği marşların ardından, halk oyunları ekipleri gösterilerde bulundu.

Törende konuşan Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi, Atatürk'ün 1934 yılında Selamlar Köyü'nü ziyaret edip ayran içtiğini belirterek, köy hakkında bilgi verdi.

Kutlamalarda öğrenciler Atatürk konulu şiirler okurken, 500 metre minikler ve 1000 metre gençler Atatürk Koşusu düzenlendi. Törenin ardından Atatürk Müzesi gezildi.

Haber:Y.SEVER