Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75 yıl önce gelerek bizzat adını koyduğu Selamlar Köyü’nde bugün coşkulu kutlama vardı. Atatürk’ün Selamlar’a gelişinin 75. yılı nedeniyle kutlanan Ayran Bayram’ı bu yıl da değişik etkinliklere sahne oldu. Bu yıl ilk kez Selamlar’da Mehteran ekibi gösteri yaparken Milletvekillerinin ise törene katılmamaları dikkat çekti. Selamlar Köyü girişinde protocol üyelerinin Belediye Bandosu ve Mehteran eşliğinde yürüyüşü ile başlayan etkinlikler halk oyunları gösterileri ve ödül töreni ile son buldu. Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Garnizon Komutan vekili Binbaşı Ahmet Çaylı, Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancı, Kuvayi Milliye Hendek Şubesi üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenlere köy halkı da büyük ilgi gösterdi. Köy girişinden başlayan yürüyüşün ardından Vali Yardımcısı Osman Demir’e köyün genç bir kızı tarafından temsili olarak ayran ikram edildi.

Atatürk’ü anlatan şiirlerin de okunduğu törende konuşan Köy Muhtarı Rıdvan Tekin, 18 Temmuz’ların Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini anlamak için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, bir çok liderlerin bugün unutulduğunu hatırlattı ve Atatürk’ün halen Türk Gençliği tarafından önrek alındığını söyledi.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Fatih Akbulut ise Bugünkü modern toplumun oluşması ve birlik ve beraberliğin korunması Atatürk sayesinde olmuştur diyerek Türk Milletine milli kimliğini kaybetmeden Dünya milletleri arasında hak ettiği yeri kazanmasını sağlamak da Atatürkçülüğün hedefleri arasındadır dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Mehteran ekibi gösterilerini sundu. Ardından Gümüşova 75. yıl ilköğretim okulu öğrencileri çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterilerini sundular.
Törenin sonunda 500 mt minikler ve 1000 mt gençler koşusunda derece girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Atatürk koşusunda 500 mt miniklerde Muhammet Çalışkan 1000 mt gençlerde ise Sercan Akpınar birinci oldular.