Son iki gündür Düzce’yi vuran aşırı şiddetli yağışların faturası çok ağır oldu. Düzce'de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı. Cumayeri ve Yığılca’da çok sayıda işyeri ve evi su bastı. Şehirlerarası yol yağmur sularının taşıdığı çamur yüzünden ulaşıma kapandı, araçlar mahsur kaldı.

 

Gece boyunca süren çalışmalar gün ağarmaya başlayınca hızlandı. Selzede Düzce’de, yara sarma telaşı başladı. Meydana gelen sel afetinden sonra şehirdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ancak ekipler sel mağdurlarına yardımda yetersiz kalıyor. Düzce’de selin meydana getirdiği zararı ortadan kaldırma çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren şehir merkezi başta olmak üzere, selden etkilenen ilçelerde de devam ediyor... Belediye ve özel idare ekipleri yardım taleplerinin hepsine yetişmekte güçlük çekiyor. Çok sayıda ev ve işyeri hasar gördüğü için, Vatandaşlar yardımlara zamanında ulaşılamamasına sitem ediyor…

 

Öte yandan Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri iş yerlerindeki hasarların tespiti için çalışma başlattığı öğrenildi.

 

İşte televizyonumuza gelen birçok şikayet telefonundan biri… Çay mahallesi dut sokak sakinleri, evlerine dayanan sulardan korkuyor… Sokak sakinleri, Çürük su deresi’nin İsmail bayram zamanında 18.madde uygulanarak kapatıldığı öne sürdü.

 

 

Bahçeleri su dolan ve dizlerine yaklaşan suların içinde gezen sokak sakinleri, Evlerinin dere yatağının üstüne yapılmasına izin verilmesine de sitem etti.

 

 

Belediyenin asfaltı söküp su yolu açarak çözüm bulduğu sokak,  Düzce’nin bir çok noktasında benzer görüntülerden sadece biri…

 

Haber; S.KAŞKIR