Çocuklarda ileri yaşam desteği kurslarının ikincisi bugün başladı. İl Sağlık Müdürlüğü’nün Düzce’deki bebek ve çocuk ölüm hızını en aza indirmek amacıyla düzenlediği eğitim semineri 4 gün sürecek. Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından verilen seminere Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Akçakoca Devlet Hastanesi ile Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi çalışanları katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek, Eğitimin özellikle Sağlık alanında uzun yıllar ihmal edildiğini belirterek , başlayan eğitim seminerinin önemine değindi. Düzce’deki 112 İlkyardım ekiplerinde şuanda her iki sağlık personelinden birinin bu eğitimi aldığını belirterek, bugün başlayan eğitim tamamlandığında bu oranımız yüzde 90’lara ulaşmış olacak dedi.


4 gün sürecek olan seminerde katılımcılara Çocuklarda Temel Yaşam Desteği, Solunum Yetmezliği ve Şokun tanımlanması,Hava yolunun açılması ve solunumun sağlanması, Damar yolu açma, ritim bozuklukları ve travma durumunda yeniden canlandırma konuları anlatılıyor.
Seminerin bebek ölüm hızını en aza indirmek adına çok önemli olduğunu dile getiren Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof.Dr. Metin Karaböcüoğlu , yapılan eğitimler sayesinde her yıl ölüm oranlarında azalma kaydedildiğini ve bu nedenle bu eğitimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Hedefimiz kayıbın sıfıra ulaşmasıdır dedi.