15 haziranda yapılacak olan TSO seçimlerine az zaman kala adayların çalışmaları hızlandı. Seçimlere 9. Meslek grubundan adaylığını koyan İşadamı Şemsi Durdu basın açıklaması yaparak, fırsat verilmesi halinde neler yapacağını anlattı.

 Fırsat verilirse bildiklerimi katacağım

Durdu, birçok dernekte yönetim kurulu başkanlığı yaptığını vurgulayarak, TSO’da da bildiklerinin üzerine katacağını dile getirdi.
Durdu, “15 Haziranda olacak olan TSO meslek gruplarının seçimi 9. Meslek grubu olan sigortacılık ve bankacılık 14 yıldır üyeliğimiz olduğu guruptan meclis üyeliğini açıklamak istiyorum. Yenilikleri önemseyen bakış açımı artırarak, daha neler yapabiliriz şehrimizin adına ilerletmeye çalıştık. Eğitimi ve çalışanlarımızla birlikte aktiviteleri önemsedik, sosyal sorumluluklara da girdik. 4 yıl Karadeniz Ereğli de TSO odasında yönetim kurlu üyeliği yaptım, Türkiye OYDER’de yönetim kurulu üyeliği yaptım bunun yanı sıra Düzceliler derneği dernek başkanlığı yaptım, Düzce Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyesiyim. Düzce TSO’da fırsat verilirse bildiklerimi oraya da katmak istiyorum, grup arkadaşlarımla birlikte.” Dedi.

 Hedefimiz ve yapabileceklerimiz var

Seçilince yapacağı projelerden bahseden Durdu, guruplarında bulunan kuruluşları gezerek kendilerini tanıtacaklarını dile getirdi.
Durdu, “Sigortacılık adı altında eğitim, sigortacılık okulu kurmak için çaba gösteririm, bunun için Türkiye’de tanıdıklarım var, ayrıca oto yedek parçaları yan sanayide fabrika kurmak için bulunduğum markaların genel müdürlüklerinde yatırım yapılması için çaba göstereceğim yetki verilirse. Hedeflerimiz ve yapabileceklerimiz var. Saygın kuruluşumuz TSO’da görev almak istiyoruz ve adayız grubumuzda bulunan üyelerimizden oy istiyorum. Bundan sonra grubumuzda bulunan grupları gezerek kendimizi anlatacağız. “ şeklinde konuştu.
İşadamı Şemsi Durdu demokratik bir şekilde kazanan tarafı tebrik edeceğini belirterek, TSO’da görev yapmak istediğini söyledi
Durdu, “Gezilere yeni başlayacağız, zamanımız dar bu anlamda rakiplerimiz vardır olacaktır, demokrat bir şekilde kazananı tebrik edeceğiz iki taraf içinde hayırlı olsun. Karadeniz Ereğli’de ben bu işi yaptım orada ki bilgi ve becerilerimize hedef koyarak Düzce’de görev yapmak istiyorum. Biz kazanamazsak kazanan tarafı tebrik ederiz. “ dedi.

 Bütün partilere eşit seviyedeyim

TSO’ya siyasetin karışmasını yanlış bulan Durdu, kendisi işadamı olarak bütün partilere eşit seviyede olduğunu dile getirdi.
“Ticaret odalarına siyasetin bulaşmaması gerektiğini düşünüyorum, biz bütün siyasilere eşit mesafede olduğumuzu düşünüyorum. Hepimiz tüccarız, odamızın üyesiyiz, ticari bakış açısıyla ilerleyelim, siyaset aktif olmasın, ben iş adamı olarak bütün partilere eşit seviyedeyim. Geçmişte ki yönetimler için başarılar var, yapılan güzel şeyler var. Daha ileri neler yapabiliriz bunları hep birlikte yeni projelerle bir araya getireceğimiz çok şey olabilir. Mutlaka geçmişte eski yönetimi taktirle karşıladığım başarılı işler var. Metin bey ve ekibi gerçekten her platformda Düzce sevdalısı olarak kendini ifade etti, yaşanan şeyler güzel, yapılması gereken şeyler var.”

 Şemsi Durdu’yla birlikte yola çıkan işadamı Faruk Turgut ise 16 yıldır sigortacılık yaptığını belirterek, diğer adaylara başarılar diledi.
Turgut, “16 yıldır sigortacılık yapıyorum TSO seçimlerinde Şemsi beyle grubumuzu kurarak çalışmalara başladık, diğer arkadaşlara da başarılar dileriz inşallah hayırlısı olur.” Dedi. 

Haber: S. YANAR