NLP ve Kişisel gelişim konularında verdiği seminerlerle son dönemlerde dikkat çeken isimlerden biri olan Uzman Eğitmen Alişan Kapaklıkaya tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan personele Gençlik merkezinde “Sen, Huzur Kahramanımsın” isimli konferans verildi.

Konferansa İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ve çok sayıda emniyet personeli katıldı. Konferansta Kapaklıkaya tarafından katılımcılara eğlence içerikli bilgiler verildi. Polisliğin günümüzdeki önemine değinen Kapaklıkaya, hem bilgi verdi, hem de yaptığı esprilere katılımcılara hoş dakikalar yaşattı.

Alişan Kapaklıkaya kimdir?

Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya 1987-1992 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim görevliliği yaptı. Bir öğrencisinin “Hocam çalışıyorum, çalışıyorum ama bir türlü anlamıyorum” diye sorması üzerine beyinle ilgilenmeye başladı. Öğrenme stilleri, hafıza gücü, öğrenmeyi öğrenme, hızlı okuma, kolay ve kalıcı öğrenip hiç unutmama üzerine yoğunlaştı.

Derslerini öğrenme stillerine göre dizayn edince öğrencilerin ÖSS’deki netleri Türkiye ortalamasının üç buçuk katına çıktı. Okullarda on bir yıl boyunca öğretilemeyen konular birkaç ay gibi kısa bir sürede öğrenilince dikkat çekti.

2000 yılında NLP ile tanıştı. Galatasaray’ın UEFA kupasındaki başarısını eğitime nasıl uygulayabilirim diye araştırmaya koyuldu. NLP’nin insan yaşamına getirdiği kaliteyi fark etti. Yerli ve yabancı yedi ekol ve eğitmenden kurslar aldı. Öğrendiklerini önce kendi hayatına uyguladı. Etkili olduğunu anlayınca eğitimlere başladı.

“Öğrenmeyi Öğrenme”, “Aile İçi İletişim”, “NLP” ve “Hızlı Okuma” alanlarında öğrenip paylaşmaya devam ediyor.

NPL nedir?

NPL, yaşamdaki deneyimlerimizin beş duyumuz aracılığı ile algılanması ve işlenmesi. sözlü - sözsüz iletişim ve davranışlarımız aracılığı ile düşüncelerimizi yansıtma tarzımız, zihnimizin iç programlarını kullanarak düşüncelerimizi ve iletişimimizi belirlediğimiz ve arzuladığımız hedeflere ulaşacak şekilde düzenlemek anlamına gelmektedir.