Düzce Üniversitesi Senatosu tarafından yayınlanan mesajda “Düzce Üniversitesi Senatosu olarak bir grup akademisyenin “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” başlığıyla  hazırladığı  bildiriyi ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, devletimizin görev ve sorumluluklarına karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve nefretle kınıyoruz.

Akademik özgürlükten;  barış adına devlete suç isnat edip katliam yaptığını densizce ifade eden örtülü bir terör-perestliği değil;  devlet, millet ve insanlık yararına sunulacak her türlü fikri, bilgiyi, buluşu gerçekleştirecek bilimsel özgürlüğü anlıyoruz.

Milletinin fertlerini şer güçlerin her türlü tehlikelerinden korumak, vatanının güvenliğini sağlamak ilkesiyle hareket eden Türkiye Cumhuriyeti devleti; emperyalizmin maşası olmuş terör örgütüne karşı asker ve polisiyle cansiperane mücadele etmektedir. Bu üstün duyarlılığa rağmen vatandaşlarımız ise çoluk çocuklarıyla terör örgütünce açılan çukur ve hendeklerden dolayı evlerine, çarşılarına, pazarlarına giremez durumdadır ve cani örgütün kurşunlarıyla, bombalarıyla maalesef canlarını vermektedir.  Bu ihaneti, bu vahşeti görmeyerek sipariş edilmiş barış bildirilerine imza atmak aymazlıktır,  iz’ansızlıktır,  vicdansızlıktır.

Bilimi, aklı ve aydınlanmayı ilke edinmesi gereken Akademisyenlerin; gaflet, dalâlet ve hıyanet bataklığına düşmesi ne kadar hazindir.

Düzce Üniversitesi aklıyla, bilgisiyle, vicdanıyla dün olduğu gibi bugün de yarın da Türk milletinin varoluşunu sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletinin her zaman yanında yer alacaktır.” denildi.

Haber:Y.SEVER