Genel Merkez ile aralarında sorun olduğu gerekçesiyle yaklaşık dört buçuk ay önce görevlerinden alınan Memur Sen Düzce İl Teşkilatı'nın görevi bırakmasının ardından sendika yeni başkanını bekliyordu. Bugün düzenlenen toplantıyla sendikanın başkanı olarak seçilen isim basın mensuplarına açıklandı. Sendikanın yeni başkanı Diyanet Sen Düzce şube başkanı Şaban Çoşkun oldu.

Göreve geldiği gibi basın açıklaması yapan Çoşkun, “Memur Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu 18.12.2008 tarih ve 460 sayılı kararı ile, Düzce'de Konfederasyonumuzun Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet kolunda faaliyet gösteren Diyanet Sen Düzce Şube Başkanı olan şahsım Şaban Çoşkun'a yetki vererek faaliyetlerine yeniden start vermiştir. Memur Sen olarak ülke genelindeki üç hizmet kolunda yetkimiz var. Ancak tüm hizmet kollarında yetkili olmak istiyoruz. Bunun için iyi bir teşkilat çalışması yapılması gerektiğinin bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada sendikanın resmi açılışının Memur Sen Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile yarın saat 13.00'da yapılacağı da ifade edildi.