OSB'de işten çıkarılan işçilere bir destekte İstanbul Tüm Motorlu Taşıt İşçilerinden geldi. Sendika işçileri bugün 50 kişilik bir gurupla eylemlere devam eden fabrika işçilerine destek verdi. Bundan 86 gün önce eylemlerine başlayan işçiler, haklarını geri alana kadar eylem yapacaklarını bildirmişlerdi. Tam 41 işçinin işten çıkarılmaları nedeniyle başlattıkları eyleme devam ederken haklarını savunmak için işçilerin eylemlerine devam edeceğini belirten Deri İş Sendikası Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Gürsel Menteş, işçilerin bu şekilde işten çıkarılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Menteş ayrıca işçilerin haklarını korumaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İstanbul'da da bu tür sorunlarla çok karşılaştıklarını ve cezaevinde bile yattıklarını belirten Tüm Moturlu Taşıt İşçileri Genel Sekreteri Gürel Yılmaz da Düzce'deki işçilere desteklerinin süreceğini bu konuda onları çok iyi anladıklarını ifade etti.

Bu zamana kadar hiçbir eylemde kameralara yansımayan fabrikadaki işçilerin yapılan eylem sırasında fabrika dışına çıkarak arkadaşlarını meraklı gözlerle izlemesi de dikkatlerden kaçmadı.