Sendikalar arası savaş bir okul müdürünü yerinden etti.Rıza Malatyalı İlkokulu Müdürü Levent Yılar, aynı okulda Müdür Yardımcısı ve öğretmen olarak görev yapan kişilerin bağlı oldukları sendikadan ayrılarak Eğitim-Bir Sen'e kaydolmaları ile başlayan süreç okul müdürü Levent Yılar'ın Halk Eğitim müdürlüğü'ne sınıf öğretmeni olarak atanmasıyla sonuçlandı.Yönetici atamalarındaki uygulamanın ne derece sakıncalı hükümler taşıdığının bir uzantısı olarak ortaya çıktığı bir uygulama olarak hatıralarda saklı kalacak..

Rıza Malatyalı İlkokulu Müdürü olarak göreve başladığı andan itibaren birçok kurum ve kuruluşun desteğini de alarak, okulu kendi özel çabası ve çalışmasıyla hafta sonları da bizzat çalışarak  fiziki olarak hatırı sayılır bir hale getiren Okul müdürü Levent Yılar, okulu saygın bir hale getirmeyi başardı.

Rıza Malatyalı İlkokulu'na yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Okul müdürü'nün bu özverili ve fedakar çalışmalarının dikkat çekmesi üzerine aynı okulda görev yapan Eğitim İş Sendikası ve Türk Eğitim Sen'e mensup öğretmen ve idarecilerin Eğitim Birsen'e kaydolmaları ile "Okul Müdürünün okula alkollü geldiği" şayiası yayıldı.

Bu arada 01.04. 2015 tarihinde BİMER'e isimsiz yapılan başvuruda "Okul Müdürü Levent Yılar'ın 'okulda alkol aldığı ' ididasının sübut bulmadığı ve bu yüzden herhangi bir işlem yapılmadığı " ortaya çıkmasına rağmen okul müdürünün yeri değişti.

Adı geçen okul müdürünün  "sendikalar arası bir savaşın kurbanı  olduğu"nun ortaya çıkmasına rağmen eğitim sendikalarının ve Milli Eğitim Müdürlüğü sessizliği sürüyor.

Haber:E.TAYHAN