Kristal-İş Sendikası Düzce İl Temsilciliği 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında Avni Akyol Parkında basın açıklaması yaptı. Sendikanın açıklamasına Vatan Partisi Düzce İl Başkanlığı destek verdi. İl Başkanı Fethi Sönmez, alandaki işçilere ve basın mensuplarına karanfil dağıttı.



Kristal-İş Sendikası adına açıklama yapan Kayhan Akpınar kiralık işçi, güvencesiz çalıştırılma ve kıdem tazminatına karşı mücadele edeceklerini söyleyerek 1 Mayıs’ta alanlarda olduklarını belirtti.



Akpınar, “Kiralık işçiliğe, güvencesiz çalışmaya ve kıdem tazminatı gaspına karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız. İşçi sınıfının birlik, uluslararası mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, insanca çalışma koşulları çabalarının içerisinde doğdu. 1 Mayıs, işçilerin, çalışmaların hak ve özgürlük mücadelesinin simgesi olarak yaşıyor. Her 1 Mayıs’ta alanları dolduran emekçiler aynı talebi dile getiriyor. İnsanca yaşama ve çalışma koşulları istiyorlar. Hızla yoksullaşan, açlığın pençesine itilen kuralsız, korumasız, güvencesiz çalıştırılan emekçilerin taleplerini dile getiriyoruz. Anayasal hakkımız olan örgütlenme hakkımızı kullandığımız için işten çıkartılıyoruz. Sessiz kalmayacağımızı, birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek için buradayız. İşçi sınıfının son kazanımlarından olan kıdem tazminatını gasp etmek isteyen, işçilerin iş güvencesini tamamen ortadan kaldırmak isteyen siyasi iktidara sesimizi duyurmak istiyoruz. Türkiye’yi taşeron cennetine çevirmeleri yetmemiş gibi şimdi de kiralık işçiliği yasallaştırarak bizleri değersizleştirmeye çalışan hükümete izin vermeyeceğimizi haykırıyoruz. Türkiye ucuz emek cenneti haline getiren ağır çalışma koşulları ile çocuklarının geleceği için çalışan yüzlerce işçi kardeşimizi iş cinayetlerine kurban verdik. Onların hesabını sormak ve yeni cinayetlerine kurban vermek istemiyoruz. Barışın, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye talep ediyoruz” dedi.

Sönmez ise işçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı için verdikleri mücadelenin haklı olduğunu ifade ederek mücadelenin Düzce’deki tüm gençlerin köle olmaması için verildiğini kaydetti. Düzce’de hak mücadelesi veren tüm işçilerle dayanışma içerisinde olduklarını aktaran Sönmez, vatan ve emek savunmasının birlikte verildiğini bildirdi.