Sağlık-sen Düzce Şube Başkanı Bbülent Güleç yaptığı basın açıklamasında sendikanın vizyonuyla Sağlık-sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu olduklarını söyledi.
Güleç diğer bir sendikanın ise, 7 yıllık başarısızlığın ezikliği içinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına söyleyecek söz bulamadığı için başka arayışlar içinde debelendiğini iddia etti ve ortaya atılan iddialarla Sağlık-Sen’i yetkiye taşıyan tabanın iradesi üzerine gölge düşürmenin amaçlandığını belirtti.
Güleç açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: Bu zihniyet, Çalışma Bakanlığı’nın açık görüşüne rağmen; özgür iradeleri ile sendikamıza üye olan sağlık çalışanlarının üyeliklerini, “üye formunun ebadı yanlış, şube mührü var” gibi komik iddialarla dava etmiştir. Üstelik yargı süreci devam eden bir konuda, Malum sendika, aşağıda gerekçelerini açıklayacağımız yanlı bilirkişi raporunu kullanarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından bulamadığı desteği, başka yerlerde arama zavallılığı içine düşmüştür. Malum sendika, özgür iradesiyle sendikamızı seçen sağlık çalışanlarının bir kısmının üyelik formunda şubemiz kaşesi olduğundan hareketle üyeliklerin iptal edilmesini istemiştir. Formların üzerinde bırakın şube mührünü genel merkez mührü olmasa dahi üyelik başvuruları Genel Merkezce reddedilmediği için geçerli sayılmaktadır. Davaya konu olan yaklaşık 5 bin üyemiz, özgür iradeleri ile sendikamızı seçmiş ve üyelikleri Genel Merkez tarafından onaylanmıştır diyen güleç Buradan gururla ifade ediyoruz ki, malum sendikanın görmekten korktuğu gerçek değişmiş ve inkar edilemez bir hal almıştır. Gerçeğe gözlerini kapayan malum sendikanın üye sayısı 80 bine gerilerken, Sağlık-Sen 100 bin üyeyi aşmıştır Sağlık-Sen olarak açıkça ilan ediyoruz ki, iddialarınıza 3 kişiyi ortak edebilirsiniz ancak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını inandıramazsınız”