KESK uyarı grevlerine devam ediyor. Dün ve bugün meydanlarda olan KESK üyelerinin yanısıra bugün Eğitim İş'de sendikası da grev kararı aldı.Spor Sokak çıkışındaki zabıta noktasında toplanan her iki sendika üyeleri peş peşe basın açıklamaları yaptı. Ücret ve iş güvencesi talebiyle meydanlara inen sendika üyelerinin hedefinde gezi parkı olaylarında hükümetin aldığı tavır vardı.

 
Yakalarına taktıkları siyah kurdelelerle sloganlar atan KESK üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Düzce temsilcisi Fevzi İpek, iş güvencesinden asla taviz vermeyeceklerinin altını çizerek Siyasi iktidarı, kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye davet etti.
 
Türkiye’de son bir haftadır yaşananların çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendirdiğini öne süren İpek, açıklamasında " Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz. Bir haftadır Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’mizde de devam eden Gezi Parkı direnişiyle ülkenin dört bir tarafına yayılan eşitlik, özgürlük ve demokrasi talebine kulaklarını tıkayanların, halkın canına kast edecek kadar gözünü karartanların ortaya çıkardığı vahşet tablosu yeni bir değerlendirme yapmamız gerektiğini göstermiştir. Bugün ülkenin bütün şehirlerine yayılan halk öfkesi ve direnişi, yıllardır mahkum edildiğimiz yağma ve talan düzenine karşı açılmış bir mücadele bayrağıdır. Yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi, kamu emekçileri de işine, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmaya kararlıdır. " ifadelerine yer verdi.
Eğitim İş' de Grevde...
KESK üyelerinin açıklamasının ardından Eğitim İş Sendikası da basın açıklaması yaptı. Sendika sekreteri Cem Yağmuroğlu, iktidara geldiği günden bu yana hükümetin emekçilerin işine ve aşına göz diktiğini öne sürerek, özelleştirmenin önünde en büyük engel olan iş güvencelerine saldırmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
faşizan baskıları şiddetle kınıyoruz

AKP'nin bir taraftan emekçileri işsizliğe ve yoksulluğa mahkum ederken bir taraftan da halkın özgürlük ve demokrasi taleplerine tahammül edemediğini savunan Yağmuroğlu, ". Son bir haftadır yaşananlar ülkemizin polis devletine dönüştürüldüğünün açık göstergesidir. Gece yarıları yüzlerce polis cadde ve sokaklarda dolaşıp her gördüğü vatandaşa gaz bombası atmaktadır. Medya susturulmuş zapturapt altına alınmıştır. Ülke adeta işgal günlerini yaşamaktadır. Gezi Parkı direnişi ile başlayan direniş bugün yurdun her karış toprağında milyonlarca yurttaşın “Artık yeter!” haykırışları ile adeta isyana dönüşmüştür. Suriye’deki Esad rejiminin gaddarlığından söz eden Başbakan, polis araçlarının halkın üzerine sürülerek ezilmesi, atılan gaz bombaları ve plastik mermilerle insanların ölmesi ve yaralanması karşısında kör ve sağır rolünü oynamaktadır. Yetmemiş, milyonlarca vatandaşımızı ‘’çapulcu’’ ilan etmiştir. Evet Sayın Başbakan, işimize, aşımıza ve ülkemize sahip çıkmak çapulculuk ise biz çapulcuyuz hem de milyonlarca çapulcu. Buradan yurdun dört bir yanında AKP’nin halkı inim inim inleten politikalarına karşı demokratik ve meşru haklarını kullanarak direnen yurttaşlarımızla omuz omuza olduğumuzu ilan ederken, yurttaşlarımıza uygulanan faşizan baskıları şiddetle kınıyoruz."dedi.

Haber; S. KAŞKIR