Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için sağlık sendikaları da basın açıklaması yaptı. MEMURSEN’e bağlı Sağlık-sen, KAMUSEN’e bağlı Türk Sağlık Sen ve KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

ERKAN: ACIMIZ BÜYÜK UMUDUMUZ KIRIK

Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Doç.Dr. Melih Erkan, Saat 10.30’da  hastane önünde yaptığı açıklamada Sağlık kurumlarında hastalarımızın canı nasıl hekimlere emanetse, sağlık çalışanlarının canının da devlete emanet olduğunu hatırlattı. Erkan, “Maalesef sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar. Acımız büyük umudumuz kırık. Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak ise sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir” şeklinde konuştu.

KAMUSEN’e bağlı Türk Sağlık Sen ve KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ise ortak bir basın açıklaması düzenledi.  Saldırıda hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için iş bırakma eylemi yapan grup, Acil servis önünde toplanarak “acımız var kapalıyız” şeklinde pankartlar taşıdı.

BAHADIR: ÖNLEM ALMAYANLAR DA SORUMLU

Op. Dr. Kamil Furtun için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan sendika üyeleri adına basın açıklaması okuyan Türk Sağlık-sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır,  Sağlık Bakanı’nı ve AK Parti iktidarını “felaket geliyor” şeklinde uyardıklarını hatırlatarak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi.

Bahadır, “11 Kasım 2005’de İstanbul’da  Prof. Dr. Göksel Kalaycıoğlu, 15 Ocak 2008’de Giresun’da Dr. Ali Menekşe, 17 Nisan 2012’de de Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan hastanede görevleri başlarında katledildiler. Bu üç cinayetin ardından sağlıkta şiddette değişen ise sadece şiddetin artması oldu.  Sağlıkta şiddet bir kez daha cinayete dönüştü.  Tarih yine tekerrür ederek bizim ciğerimizi yaktı. 29 Mayıs 2015 tarihinde bu kez de Samsun’da Dr. Kamil Furtun hunharca hastanede katledildi. Yılın doktoru seçilmişti, binlerce hastaya şifa dağıtmıştı ama kendini bilmez bir psikopatın kurşunlarına hastane koridorlarında hedef oldu. Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur.”dedi.

Devletin çalışanlarını korumaktan aciz hale geldiğini iddia eden Bahadır, sözlerine şöyle devam etti:

“Sağlıkta şiddet sloganlarla veya toplantılarla çözülecek bir iş değildir. Buradan soruyoruz: Bunu anlamak için kaç canın daha kurban verilmesi gerekiyor? Sadece 2014 yılında Beyaz Koda 11 binin üstünde şiddet vakası ihbarı bırakılmış. Resmi kayıt bu kadar ise şiddetin ulaştığı vahim boyut kelimelerle anlatılacak düzeyi çoktan geçmiştir.”

Geçtiğimiz Cuma günü Düzce Üniversitesi Hastanesinde servis hemşiresinin de şiddete maruz kaldığını söyleyen bahadır, hükümeti ve bakanlığı suçladı: 

“Halkımızı da, sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bizler sizin ve sevdiklerinizin canının acısını dindirmek için görev başındayız.Lutüf değil, insan olarak ,çalışan olarak hakkımızı istiyoruz ve hayatını kaybeden doktorumuz Kamil Furtun’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun” 

Haber;S:KAŞKIR