Akçakoca Belediyesi’nin Sepaş’a olan toplam 4,3 milyon liralık borcu nedeniyle Sepaş ekipleri birkaç gündür belediyeye ait bazı işletmelerle, cami ve park gibi kamusal alanların elektriklerini kesmişti.
Sepaş’ın elektrik kesme hamlesine karşı boş durmayan Akçakoca Belediyesi ekipleri, Sepaş’ın Akçakoca’da bulunan merkez hizmet binasını mühürlemişti.
Gerginliğin giderek uzaması nedeniyle Sepaş’ın İzmit’te bulunan bölge yönetimi yetkilileri, hemen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’dan bir randevu aldı.
25 Ekim Cuma günü saat 18.00’da belediyeye gelen Sepaş bölge ekipleri, Başkan Okan Yanmaz ve belediye kurmaylarıyla 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.


Sepaş Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz ve beraberindeki heyet, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı makamında ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantı olumlu geçti.
Toplantıda iki kurum arasında bir centilmenlik anlaşması yapıldı. Prensip olarak elektriklerin kesilmeden hizmet vermesi ve belediyenin Sepaş’a olan borcunun yapılandırılması ile ilgili de karar alındı.

SEPAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz faturanın ödenmesi konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtirken, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise ödeme planı oluşturacaklarını ve bu raporu en kısa sürede SEPAŞ yetkili birimlerine ulaştıracaklarını belirtti.
Karşılıklı görüşmeler sonrası, Akçakoca Belediyesi’ne ait kimi birimlerde kesik olan elektrik yeniden verildi.
Borç yapılanmasının ne şekilde olacağı, ödeme şekli ve taksit tutarları gibi detayların, ekiplerin önümüzdeki hafta içinde yapacağı çalışmaların sonunda netleşeceği öğrenildi.
HABER:C.ÜSTÜNER