Her geçen gün kendini daha iyi yerler taşıyan ve hızla büyüyen Düzce Üniversitesi'ndeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, "Düzce Üniversitesi gelişiyor ve gelişmeye de devam edecek." dedi. Rektör Şerifoğlu, Teknopark çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Teknopark ile ilgili çalışmaların tüm hızı ile devam etteiğini ve Düzce'nin en önemli çalışmalarından biri olduğunu beirten Şerifoğlu, "Bakınız ki Düzce Üniversitesi'nin demedim. Düzce'nin en önemli çalışmalarından biridir dedim. Düzce Üniversitesi bu çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Teknopark ile ilgili geçtiğimiz günlerde Valimiz ile bir araya geldik. Konuyu hızlandırmak için paydaşlarımız bulunuyor. Bu paydaşlarımız ile her geçen gün çalışmalarımıza ve toplantılarımıza devam ediyoruz. Teknopark alanında küçük parçalar oluyor. Fakat bizim büyük parçalara ihtiyacımız bulunuyor. Yer arıyoruz. Bu kapsamda önerilere açığız. Düzce için en iyisini bulacağımızı düşünüyorum." dedi.

REKTÖRLÜK BİNASI EN GEÇ NİSANDA HİZMETTE

Rektörlük binası hakkında da konuşan Şerifoğlu, "Rektörlük binamızda ise 2010 yılının ocak aylarında bir temel atma çalışmamız olmuştu. Şimdi ise bu binamızın kaba inşaatı son buldu. Şubat-Mart aylarında tamamen bitmiş olacak. Üniversiteye giriş yapılıp bakıldığında sadece düz biz bina olarak görülüyor. Fakat orası L şeklinde bir binadır. Binamızın L şeklinin olduğu bölüm arkaya bakıyor. Arka kısımda kalan bölümde güzel bir çalışma olacak. Orası da rektörlüğe gelenler tarafından olumlu bir şekilde karşılanacaktır. En geç Nisan ayında buraya taşınacağız." diyerek müjdeyi verdi.

YABANCI DİLLER MYO'DA SON GELİŞME

"Erciyas ailesi tarafından yapılacak olan Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulunun çalışmaları sona erdi. Hastanenin tam karşısındaki tepede gerçekleştirilecek olan Yabancı Diller MYO ile ilgili inşaat ve projelendirme çalışmaları sona erdi." diyen Rektör Şerifoğlu, "En yakın zamanda herkesi temel atmaya çağıracağız. 1 yıl içerisinde tamamlanması düşünülüyor. Yani 1 yıl içerisinde tamamen Yabancı Diller MYO'yu hizmete açabileceğiz. Erciyas aileside bu konu üzerinde çok duruyor. Hastanenin tam karşısına dediğim yer ise Yeni rektörlük binasının tam karşısında kalıyor. Yani Üniversite kampüsünün başladığı hastane kolundan Yabancı Diller MYO'ya kadar bir kol olacak. Düzce Üniversitesi hızlı bir şekilde gelişiyor. Gelişmeyede devam edecek" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEDE YAŞAM ALANLARI GENİŞLİYOR

2010'un ilkbahar aylarında başlayan Üniversite yaşam alanı çalışmalarında sona gelindiği ve çevre düzenlemelerinin yapıldığını dile getiren Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu: "13 Eylül'de öğrencilerimizin okula gelmesi ile birlikte bu alan tamamen tamamlanmış. Olacak şu anda yaşam alanında Öğrencilerimizin boş derslerinde ve boş vakitlerinde zamanını geçirebileceği, Çardak, Restaraunt, Çimenlik Alan ve birde havuz olacak. Son çalışmalarımız bitmek üzere. Çevre düzenlemeleri yapılıyor. Burada çimenlik alanların tohumları dikildi. Bir yamurun gelmesi bekleniyor ve yağmurun gelmesi ile birlikte de çimenlik alanlarımız yemyeşil olacak." şeklinde konuştu.

Haber; R. BAL