Düzce Üniversitesi’nin son altı ayda gerçekleştirdiği faaliyetlerinin anlatıldığı 6 ay sunumu bugün Düzce Üniversitesi’nde yapıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yaptığı sunumda son 6 ay içerisinde yapılan çalışmalar anlatıldı. Slayt eşliğinde gerçekleşen sunuma Üniversite dekanları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Son altı ay içerisinde Üniversite Hastanesi’nin yeni binasına taşındığını belirten Rektör Şerifoğlu, Üniversitemizin büyüyüp gelişmesinde hem Valimiz , hem Vakıf başkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı dedi. Fiziki gelişmenin yanında kurumsal gelişmeler de yaşandığını belirten Şerifoğlu yapılan toplantılardan katılım sağlanan konferanslara kadar yapılan tüm faaliyetleri slayt eşliğinde anlattı.

Üniversite’nin misafirhanesinin yetersiz olduğunu ve mini bir otele ihtiyaç duyulduğunu belirten Rektör Şerifoğlu inşallah bu konuda bağışçılarımızın girişimleri olur. Konaklama sorununu aşmamız gerekiyor dedi.
Merkezi dersliklerin yüzde 80 oranında bitirildiğini belirten Şerifoğlu , Yüzme Salonu ve Anfi Tiyatronun da tamamlandığını ve yarın Dünyaca ünlü keman sanatçısı Burcu Göker ve Piyanist Eric Jenkins’in katılımı ile Anfi Tiyatro’da ilk konserin verileceğini duyurdu.

Üniversitede Ortak yaşam alanlarının inşaası için ihaleye çıkılacağını da dile getiren Rektör Şerifoğlu, kurulumu tamamlanan Fen Edebiyat Fakültesi’nin binası için de ihaleye çıkılmak üzere olduğunun müjdesini verdi.
Şerifoğlu Tıp Fakültesi Hastanesi Otoparkı için 320 araçlık bir otopark inşa edileceğini belirterek, bu otoparkın işletmeciliğini de gelirinin tamamının Üniversiteye verilmek şartı ile Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın üstleneceğini söyledi.

Şerifoğlu Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Kalıcı İşyerlerinin bir bölümünün kendilerine tahsis edildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek birinci katı verilen işyerlerinin ikinci katının da tahsisi için girişimlerde bulunduk. Bakanlıktan izin alındı , tahsis için İl Genel Meclisi’nin karar almasını bekliyoruz dedi. ,Şerifoğlu Üniversite’nin en önemli projelerinin başında Teknopark projesi olduğunu belirterek bunun için tüm kurumların sıkı bir çalışma yapması gerekiyor. Ben de bu projeye çok önem veriyorum. Bu projeyi hayata geçirmek için gerekli tüm çalışmaları yapacağız dedi.