Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç tarafından hakkında yapılan mobbing suçlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hocalarımız senato toplantımız sırasında istifa ettiklerini beyan etti. Bu hocalarımızla benim önceden ne bir görüşmem ne bir arzum ne de bir ricam olmuş değil. Benim hakikaten haberim olmadı” diyerek iddia edildiği gibi bir baskının söz konusu olmadığına dikkat çekti.

“Mobbing gibi iddialı bir kelimeyi de çok dikkatli kullanmak gerekir. Mobbingin tanımı çok farklıdır. Burada bir kişiye bırakın mobbingi bir telefon konuşması, bir rica, bir istek, bir arzu bile yok. İnsanı böyle bir şeyle suçluyorsanız, doğru da değilse kendiniz suç işlemiş olursunuz. O anlamda çok talihsiz bir açıklama”

Şerifoğlu, basın mensuplarının üniversitye yolu ile ilgili sorduğu soruya “Keşke devlet bize yetkiyi verse. Şimdiye kadar biz yapardık cevabını verdi.

Köy yolundan ulaşılan tek üniversite biziz. Yakın zamanda Konuralp Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ercan'ı öğrenciler ziyaret edecek ve yolun en kısa sürede yapılması için ısrar edecek. Biz de bu soruyu he hafta soruyoruz. Cevabını alırsanız bize de söyleyin.”

Sözlerine yapılan ve 2. Dönemde yapılacak çalışmalarla devam eden Rektör Şerifoğlu, “Düzce Üniversitesi'nin başarısı, Düzce'nin başarısıdır.” Şeklinde konuştu.

2. dönemde de yoğun bir şekilde projelerimiz devam edecek. Önceki dönemde devam eden Teknopark projemiz, Düzce ve ülke için çok önemli bir proje. Günümüzde iller birbirleriyle yarışıyor. Rekabet çok önemli. İlimizin rekabetçi bir yapıya sahip olmasında Teknopark da önemli katkı sağlayacak. Türkiye genelinde kurulan ancak faaliyete geçmeyen 20'nin üzerinde Teknopark var. Biz ise Teknopark'ı en kısa sürede faaliyete geçirmek için gayretle ve bir çok üniversite ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz”

Üniversite Hastanesi ek binası ile ilgili gelinen son durum hakkında da bilgiler veren Şerifoğlu, “Devlet Planlama Teşkilatı'yla görüşmelerimiz devam ediyor. Ankara'da sağlık sektörüne harcayacağımız bir kuruşumuz yok ancak ek proje için onay almayı başardık” diye konuştu. 2. dönemde kalite çalışmalarının en önemli projeleri arasında yer aldığının altını çizen Şerifoğlu, kalite çalışmalarını tüm birimlerdeki tüm çalışanlara yaymayı amaçladıklarını belirtti. Üniversite Hastanesi'nin Avrupa'dan hastalar gelecek düzeye ulaşması adına çalıştıklarını ifade eden Şerifoğlu, “Konuralp'i sağlık kenti olarak konumlandırmak istiyoruz. Avrupa'dan hastaların geldiği sağlık turizmi destinasyonunu sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Ünivesitesi'nin fakülte sayısının 9 olduğunu hatırlatan Şerifoğlu, bir fakülte daha istediklerinin ve nitelikli öğrenci yetiştirmek istediklerini vurguladı.

“1 fakülte daha istiyoruz. Nitelikli öğrenci ve öğretim görevlilerini üniversitemize çekmeyi hedefliyoruz. Tüm birimlerimizin cazibe merkezi olmasını amaçlıyoruz. Düzce Üniversitesi'ni cazip bir üniversite kenti haline nasıl getireceğiz sorusunu düzenleyeceğimiz çalıştaylarla her kesime soracağız. Buradan çıkan sonuçların çalışmalarımıza çok büyük yararı olacak”

Haber; R. BAL