Düzce Belediyesi İletişim Birimi, bu sabah Spor Sokak ve Gaziantep caddeleri üzerinde denetim yapan zabıta ekiplerine engel olmayan çalışan hurda ve kağıt toplayıcılarının sopa ve kesici aletlerle zabıta erlerine mukavemette bulunduğu yönünde bir basın bülteni gönderdi. Söz konusu açıkama yerel basın kuruluşlarında geniş yer buldu.



Haberin Öncü TV'nin internet sitesine düşmesinden kısa bir süre sonra haber merkezimizi telefonla arayan bir vatandaş, olayın habere yansıdığı gibi gerçekleşmediğini anlattı. Bizzat olayı yaşayan bir esnaf olarak asıl sözlü ve fiziksel şiddeti uygulayan tarafın zabıta ve polis olduğunu iddia eden esnaf, kağıt toplayıcısı iki gencin maruz kaldığı sert tavırlara engel olmak istediği için ellerinin polis tarafından kelepçelendiğini söyledi.

Tüm yaşananlar kamerada!
Bu da yetmezmiş gibi hakarete uğradığını ileri süren esnaf, tüm bu yaşananların civardaki güvenlik kameraları ve bir vatandaşın cep telefonu tarafından an be an kaydedildiğini aktardı. Ekip otosuna bindirildikten sonra kendisini kelepçeleyen polise 'Bana hakaret ettiğin için senden şikayetçi olacağım' dediğini ifade eden esnaf, bir süre sonra ellerindeki kelepçenin aynı polis tarafından çözülerek gitmesinin söylendiğini belirtti.

Belediyenin servis ettiği haberdeki sopanın kağıtçılar tarafından yanlarında bulundurulduğunu ancak gençlerin ne bir saldırı ne de küfürlü söz sarf ettiğini kaydeden esnaf, Spor Sokak esnafının buna şahit olduğunu bildirdi.

"'Yapmayın böyle çocuklara' diyen bir esnafı, polis ters kelepçe ile tutuklamaya kalktı"
Zabıta, polis ve kağıt toplayıcıları üçgeninde yaşanan ve esnafın da müdahil olduğu olayı cep telefonu ile kaydeden Gazete Burası Düzce Genel Yayın Yönetmeni Fatih Maradit, haber merkezimizi arayan esnafla açıklamaları örtüşen şunları kaydetti:

"2 kağıt toplayıcı çocuk. Bunlar ufacık çocuk. Bu çocukları 2 zabıta tartaklayıp hakaret ediyor. Bende orada çorba içiyordum. Zabıtaların çocuklara yaptıkları benim zoruma gitti. Bende kalktım telefonla görüntü çektim. Vatandaşlar da zabıtaya müdahale etti. Burada bu kadar şey varken bu küçük çocuklara neden karışıyorsunuz diye vatandaşlar tepki gösterdi. Çocukları tartaklayan zabıtalar, diğer zabıtalara ve polise haber vermişler. Sonra bir anda 8-10 zabıta ve polis geldi. Çevredeki esnaflar tepki gösterdi ne gerek var bu kadar insana diye. Bende kameraya çekiyorum sürekli. Çocukların bir kabahati yok. Çocuklara soruyorum “Abi ben burada 3 senedir kağıt topluyorum" diyor. Polise "Yapmayın böyle çocuklara" diyen bir esnafı, polis ters kelepçe ile tutuklamaya kalktı. Zabıtanın biri benim üzerime yürüdü telefonumu almaya çalıştı. Tabii ben başkana ve başkan yardımcısına görüntüleri internetten gönderdim. Orada olaya müdahale edenlerin hepsi Düzceli iş adamları. Sopalı bıçaklı saldırı filan yok ortada. Belediyeden çalışanlar geldi videoları izlemeye. Videoları izleyince özür diledir. Ben sizden özür beklemiyorum dedim. Ama Bu zabıtalara bir şey yapın" dedim."