Ticaret sanayi odasında toplantı salonunda gerçekleştirilen törende Uygulamalı Girişimcilik kursunu başarıyla bitirenlere sertifika verildi. Kursiyerlerin çoğunun bayan olması dikkat çekerken, Programa Vali Adnan Yılmaz ve protokol katıldı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Vali Adnan Yılmaz girişimcilik eğitimine katılanların çoğunluğunun bayan olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve 2023’e giden yolda bayanların önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.
Yılmaz, “Bugünkü girişimcilik eğitimde hanımefendilerin önde olmaları Düzce’ye yakışan bu. 2023’e giden yolda hanımefendilerimiz, girişimcilerimiz en önde olmalı. Bugün 60 kişiye sertifika vereceğiz. KOSKEB 30 bin TL karşılıksız hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi desteği veriyor. Sayınızın çoğalmasını diliyorum, kaliteli iyi iş üretmeliyiz. Bırakın Bolu’yu, Sakarya’yı Bağdat’tan müşterileriniz gelir kaliteli iş yaptığınız zaman. Eğitimli girişimciler olarak Düzce’de bayrak olacaksınız, yüksek kültürlerin buluştuğu bu güzel ilde sizin gibi hanımefendi genç girişimcilerle bahtımız, talihimiz değişir ben size inanıyorum.” Dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük kursiyerlerin arasında bayanların yoğun olmasına dikkat çekerken yapılacak olan TSO seçimlerinde de bayanların aday olabileceğini ifade etti.
Büyük, “ insanlar dürüst olduğu zaman mücadele ettiği zaman kazanır, herkes iş adamı olarak dünyaya gelmiyor. Çocuk babasından kalan şirketin başına geçiyor ama yürütemiyor, sizlerin mücadele etmesi lazım. KOSKEB’e çok teşekkür ediyoruz karşılıksız kredi verdiği için. Bir fabrikaya ziyaret edecekseniz sizi almayabilirler eğer öyle bir durum olursa bizi ve Valiliği ararsınız biz sizi göndeririz, bahane üretmek yok. Bayanların çalışma mecburiyeti var burada da bayanlar yoğunlukta. Önümüzde ki TSO seçimlerine bayanlar aday olabilir, bayan olmanın avantajları çok.” Diye konuştu.
KOSKEB Müdürü Asım Türkem ise girişimcilerin kültürlerini yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ve ona yönelik hizmetler sunduklarını belirtti.
Türkem, “ 1990 yılında kurulan KOSKEB küçük ve orta boyutlu işletmeleri geliştirme ve destekleme başkanlığı kobilerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik gerekli hizmet ve destekler sunarak işletmelerin söz sahibi olmasını sağlamak misyonunu üstlenmiştir.” Dedi. 

Haber: S. YANAR