Düzce Belediye Meclisinin Temmuz ayı ikinci toplantısında aldığı kararla Düzce Belediyesinin sınırları içerisinde servis işletmeciliği yapan araçlara yönelik ‘S’ plaka uygulamasını hayata geçirmesi, şoförler tarafından tepkiyle karşılandı. ‘S’ plaka sayısının bin 500 adet olarak dondurulması sonrası şoförler, farklı şekillerde mağdur olacakları konusunda rahatsızlıklarını ifade ediyor.

‘S’ plakası alacak şoförlerin Düzce Belediyesine başvuruları esnasında yaklaşık 4 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında bir bedel ödemekle yükümlü tutulacağı konuşulurken şoförler kendilerinden talep edilecek bu ödemeye karşı olduklarını dile getiriyor. Uygulamanın Düzce Belediyesine katkı sağlamak amacıyla yapılacağını söyleyen şoförler, belediyenin kendisine kaynak oluşturma çabasında olduğunu savunuyor. Şoförler, uygulamayla birlikte belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arizi sefer düzenleyerek taşıma yapmalarına olanak sağlayan D-2 Belgelerinin iptal edilecek olmasından rahatsızlık duyuyor. Hatırı sayılacak düzeyde bir ödeme yaparak aldıkları belgelerinin boşa çıkmasından endişe eden şoförler, iş alanlarında da bu sebepten dolayı kısıtlama meydana geleceği için rahatsızlıkları oldukça fazla.

Kararın Düzce Belediyesinin yetki alanları içerisinde uygulanacak olması sonrası ilçelerde servis ulaşımı sağlayan şoförler kendilerinin vergi ödemesine rağmen ilgisiz bırakılmasından dert yanıyor.Şoförlerin Düzce Belediyesinden şimdi tek beklentisi, vergi levhası ile odaya kaydı bulunan ve trafik tescil tarihi karardan önceyi kapsayanların ‘S’ plaka alımı sırasında belediyenin kendilerinden herhangi bir ücret talep etmemesi. Konuyla ilgili olarak bir başka düşünce de ‘S’ plakaların taksi plakası gibi değerlenerek bir rant kapısına dönüşmesinden endişe ediliyor.

‘S’ plaka kararı Düzce Belediye Meclisinin Temmuz ayı ikinci toplantısında oy birliğiyle kabul edilmişti.

Haber:Y.SEVER