İkinci yarı yılın başlamasına kısa bir süre kala, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile, sık sık şikayetlere konu olan servis şoförlerinin eğitilmesi amacıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda  bir seminer düzenlendi.

Seminerde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü, Yusuf  Sezer, seminerin eğitim amaçlı olduğunu belirtirken,  küçük çocukları taşımakla yükümlü olan servis şoförlerinin aynı zamanda öğrencilere örnek de olması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Bahtiyar Erdoğan da ailelerin çocuklarını şoförlere güvenerek emanet ettiklerini belirtirken, çocukların yanında konuşmalara dikkat edilmesi gerektiğini,  servis sürücülerinin kendi önemlerinin farkında olmalarının önemine dikkat çekti.

İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Başçavuş Suat Yolcu ise, trafik kontrolünde karşılaşılan sorunlardan söz ederken, ters yönden yolcu alınmaması,. Öğrenci haricinde kimsenin servis araçlarına bindirilmemesi, okul taşıtı yazılarında standartlara uyulması ve araçlarda zorunlu olarak bulundurulması gereken teçhizatlar konularında uyarılar yaptı.