Düzce Belediyesi sınırları içinde belirlenen güzergahlarda öğrenci ve personel taşımacılığı yapan kişi ya da kuruluşların haklarını korumak, korsan taşımacılığı önlemek, şehir içinde taşımacılığı düzene kavuşturmak, taşımacılık yapan kişi ya da kuruluşların araçlarını kayıt altına almak amacıyla gündeme gelen  "Düzce Belediyesi S Plakalı Araç Yönetmeliği" tartışılırken Belediye Başkanı Mehmet Keleş, makam odasında Düzce Otobüs, Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanı Hakan Bülent Özbakır'ı ağırladı.

 

Kamuoyunda tam anlaşılmadığı yönünde servis araçları sürücüleri ve kooperatifler tarafından “aceleye getirildi” denilerek eleştiri konusu olan yönetmeliğin mecliste onaylanmasının ardından Oda Başkanı Özbakır'la Belediye Başkanı Keleş bir araya geldi.

Düzce Belediye Başkanlığı İnternet Sitesinde yayınlanan haberde, Düzce Belediye Meclisi'nin 2015 Yılı Haziran ayı ikinci birleşiminde onaylanarak kabul edilen kararın ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Otobüs, Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanı Hakan Bülent Özbakır ile birlikte Düzce Belediyesi S Plakalı Araç Yönetmeliği'ne ilişkin makamda bir açıklama yaptı. Başkan Keleş, "Belediye Meclisimiz tarafından kabul edilen yönetmelikle öğrenci ya da personel taşımacılığı yapan kuruluşların haklarını savunmak istiyoruz. İkinci hedefimiz ise Düzce'de korsan taşımacılığın önüne geçmektir. Şu anda ben ve oda başkanımız da dahil kimse Düzce'de kaç kişinin, kaç araçla, hangi şartlar altında servis taşımacılığı yaptığını bilmiyor. Bu işi Düzce'de bir düzene kavuşturmak istiyoruz. Bu yönetmelik Düzce'de daha düzenli ve daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına yapılmış bir çalışmadır. Valilik, emniyet, oda ve belediye olarak bu hizmete geçme kararı aldık." dedi.

            “S PLAKA ŞOFÖRLERİMİZİN HAYALİYDİ”

Düzce Otobüs, Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanı Hakan Bülent Özbakır ise servis araçlarına ilişkin yaptığı çalışmalardan ötürü Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e teşekkür etti.

Özbakır, "Başkanımızın servis araçlarına ilişkin yaptığı çalışmalardan ötürü oda olarak çok mutluyuz. S plaka bütün şoförlerimizin en büyük hayaliydi. Biz can taşıyoruz. Bu işin disiplin altına alınması bizi çok mutlu eder. Yeni yönetmelikle korsan taşımacılığın önüne geçileceği için de çok mutluyuz. Bu uygulama Başkanımızın bize bayram hediyesi oldu. " dedi.

Belediye internet Sitesinde yapılan açıklamaya göre, yönetmeliğe göre, 9 Haziran 2015 tarihinden önce servis taşımacılığı yaptığını belgeleyen kişiler ihalesiz olarak, hak sahibi olduğunu belgeleyemeyen vatandaşlar ise Belediye Encümenince ihale yapılarak S Plaka alabilecek. Okul ve personel taşımacılığı yapan S plakalı araç sayısı 1500 araç ile sınırlandırılacak.