Gezi Parkı'nda yapılan polis müdahalesinin ardından genel grev kararı alan sendikalara 28 Şubat'ın 5'li çetesi benzetmesi yapan Eğitim Bir Sen başkanı Ömer Faruk Çelebi'ye SES Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz'dan cevap gecikmedi.

Çelebi'nin Sendikaların “Halk’tan Yana” olan bu tutumunu “Halk’a İhanet” olarak nitelendirilerek saldırıda bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Eğitim Bir sen başkanını hükümetin reklamını yapmakla suçladı.

Yılmaz, "sendikamızı ve konfederasyonumuzu 28 Şubat zihniyetiyle eşdeğer görmeleri sadece bize değil Türkiye emek ve demokrasi mücadelesine katkı sunmuş tüm kesimlere de hakarettir. Belli ki bu sözde sendika, hükümetin kendi seçmeninin dışında kalanları saymadığı gibi, bu muhalif toplulukları halktan saymamaktadır. Adına sendika diyen bir örgütün sendikamız hakkında yaptığı bu açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirmiyoruz. Çünkü bu yaklaşımın “sahiplerinin sesi açıklamalar” olduğunu biliyoruz.

"Asıl ihanetin hükümetin politikalarını üstüne vazifeymiş gibi savunmak değil midir?" diye soran Yılmaz, açıklamasında"adına sendika diyen örgütü, üstüne vazife olmayan işleri bırakıp, asli görevi olan emekçiler ve halkı için mücadele görevini yerine getirmeye çağırıyoruz."ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR