Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Fehmi Öney Sevgi Evini ziyaret etti. Vali Adnan Yılmaz’ın Eşi Aysel Yılmaz ile birlikte geceyi Sevgi Evinde çocuklarla beraber geçirdi. Vali Adnan Yılmaz ve Eşi sabah kahvaltısını çocuklarla beraber yaptı. Daha sonra Yılmaz, beraber okul servisine bindiği çocukları okullarına bıraktı.
Öte yandan Vali Adnan Yılmaz ve eşi bir günlerini geçirerek yakından ilgilendikleri, sohbet ettikleri ve bol bol şefkat gösterdikleri sevgi evleri çocuklarına tıpkı öncülük ettikleri "Gönül Elçileri" projesinde olduğu gibi aile yuvası sıcaklığı sağladılar.
160 çocuk şefkat bekliyor
Düzce'de "Gönül Elçileri" projesi ile koruyucu aile olmanın önemi yapılan toplantılarla sık sık vurgulanırken, koruyucu aile olarak yetiştirme yurdu ya da sevgi evlerinde kalan çocuklara aile ortamının sağlanması çağrısı yapılıyor. Düzce'de bir erkek yetiştirme yurdu, 0-18 yaş aralığındaki kız çocuklarının bulunduğu sevgi evleri ve 7 tane çocuk evi var. Devlet koruması altındaki çocuk sayısı ise 160. "Gönül Elçileri" projesi ile işte bu çocukların manevi ihtiyaçlarını karşılanması amaçlanıyor. Vali Adnan Yılmaz'ın eş Aysel Yılmaz'ın öncülüğünde yürütülen proje kapsamında düzenlenen toplantılarla Düzce'deki gönül elçisi sayısının arttırılması hedeflenerek çocukların özlem duyduğu aile ortamının sağlanması hedefleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER