Gündemin, konuklarıyla ele alındığı MANŞET Programında “Madde Bağımlılığı” konusu masaya yatırıldı. Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Düzce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürü Serhat Cora, anne ve babaları tekrar dikkatli olmaya çağırarak sevgi ve ilginin önemi üzerinde durdu.
Son günlerde en fazla kamuoyunu meşgul eden ve toplumda adeta infial uyandıran bonzai gibi sentetik uyuşturucuların ülkemize girişi ve ilimizdeki durumu hakkında da bilgiler veren Cora, temel odak noktasının aile olduğunu bir kez daha vurguladı.
Serhat Cora şöyle konuştu; “Temel aile odağımız aile. Ailenin sevgi ve ilgi eksikliği çok önemli. Anne-Baba ayrıldıysa cocuk risk altında; uyuşturucu kullanabilir. Anne baba sevgisini, ilgisini vermiyorsa ister ayrı ister yan yana olsun. Öncelikle ailenin çocuğuna karşı gösterdiği ilgi ve sevgi çok önemli ve gerekli. Günlük hayatın yoğun temposu altında çocuklara ilgi ve sevginin gösterilmemesinin beraberinde çocuğu kötü alışkanlıklara ve arkadaşlara itmektedir. Dini değer, örf adet, aile bunların hepsi bir zincirdir. Zincirin halkasının biri kopuksa onu birleştirmek zor olur. Görevler ailelere düşüyor.“

DÜZCE'DE DURUM

Türkiye çapında Bonzai’de ülke genelinde büyük sıkıntı olduğunu, maddenin Amerika gibi bir ülkede 53 kişiden 13 bin kişiye kadar sıçradığını kaydeden Cora, Düzce’de 2014 yılı rakamlarına göre 498 kişiye uyuşturucu madde ticareti ve kullanmaktan işlem yapıldığını, ana hedef olarak sokak satıcılarını aldıklarını söyledi. Uyuşturucuyla mücadele yakalanmayla tamamen halledilecek bir şey değil diyen K.O.M. Müdürü Cora, uyuşturucu kullananların rehabilitasyonunun da önemi üzerinde durdu.

“Bir kereden bir şey olmaz dememeli. Bir kere bir çok kerenin ilkidir. Bağımlılık maddenin tamamı için geçerli.“ Diyen Cora, O adımı atmamak gerekiyor. Maddeyi bırakanların da tedavisinin ardından yeniden başlama risklerine karşı dikkatli olunmasını hatırlatarak yeniden başlamayı ölüme gidilen yol koşarak gidiliyor. Şeklinde yorumladı.

Haber; E. TAYHAN